נטילת אומגה 3 בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

18/01/2010 | 14:02 | מאת: Nanu

שלום מירב, אני בשבוע 31 להריון (הריון שני). התחלתי לקחת פה ושם אומגה 3 של אלספה (לא כדור מיוחד להריון). כל קפסולה מכילה את המינון הבא: שמן דגי מי מעמקים 1000 מ"ג ומתוכם: DHA- 120 מ"ג EPA- 180 מ"ג סה"כ אומגה 3- 300 מ"ג E ויטמין- 1 מ"ג מהו המינון אותו מומלץ לקחת? האם קפסולה ביום מספיקה? על הקופסה רשום 1-3 כמוסות ביום. האם המינון של הרכיבים DHA ו EPA תקין להריון? תודה רבה מראש, ננו

18/01/2010 | 20:47 | מאת: מירב רבר

הי חומצות שומן מרכיבות כ 60% ממשקל המוח של העובר, חצי מזה אומגה 6 והחצי השני אומגה 3 הקרויה DHA . בתזונה המערבית יש שפע של אומגה 6, אך אומגה DHA 3 חסר לנו. DHA חשובה ביותר להתפתחות מערכת העצבים המרכזית של העובר וכן להתפתחות רשתית העין, היא נמצאת בדגים - המומלצים ביותר לאכילה הם סרדינים, ביצים מועשרות באומגה 3 וכן תוספי מזון . לגבי התוספים ישנה המלצה לצרוך 300 מ"ג DHA ביום, התוסף עליו את שאלת אינו מגיע להמלצה לכן הייתי מציעה לך להחליף אותו . מקורות צמחוניים לאומגה 3 הם זרעי פשתן ואגוזי מלך. לבריאות

18/01/2010 | 23:09 | מאת: Nanu

מירב, תודה רבה על התגובה המהירה. לא ממש הבנתי... את אומרת שהתוסף שלי לא מגיע להמלצה היומית כי הוא מכיל 120 מ"ג וההמלצה היא 300 מ"ג. אז השאלה היא אם אני יכולה לקחת שתי טבליות ביום ואז פשוט להגיע למינון הרצוי במקום להחליף אותו. שאלה נוספת היא האם זה לא יהיה יותר מדי EPA? שוב תודה רבה, ננו

מנהל פורום תזונה בהריון