אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

22/04/2010 | 11:12 | מאת: אלון

שלום, ברשת האינטרנט מתפרסמות כתבות, חלקן מטעם... ומסיבות מסחריות, על החשיבות בנטילת אומגה 3 לאישה בהריוןוהמקור הרצוי (מן החי או מן הצומח). האם קיימת חשיבות לנטילת אומגה 3 בהריון ומאיזה מקור עדיף? האם אומגה 3 שמקורה מדגים למרות החשש מסכנת המתכות, או ממקור צמחי - שמן זרעי מרווה?

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2010 | 15:04 | מאת: מירב רבר

הי אלון אומגה 3 משמשת רכיב במוח העובר,והיא גם חשובה להתפתחות הראיה. לאספקה טובה של אומגה 3 בהריון ובהנקה יש השפעה חיובית על היולדת וכן על העובר. מדובר על סוג אומגה 3 שנקרא DHA. בהריון מומלץ לאכול 2-3 מנות דג בשבוע, היות ויש דגים שאינם מומלצים בהריון בשל תכולת כספית כדאי לאכול מהסוגים הבאים - סרדינים, טונה מקופסא, סלמון, אמנון, דניס. לא לאכול טונה אדומה או מקרל. ניתן לקבל את ה DHA גם מביצים מועשרות באומגה 3 או מתוספי תזונה של שמן דגים. ( יש תוסף מיוחד להריון...) לגבי אומגה 3 צמחית, נמצאת בזרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן קנולה - טובה ובריאה אבל לא מהווה תחליף לDHA מהחי. המלצתי - תוסף . לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון