איך ניתן להעלות ברזל בהריון?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

20/02/2020 | 13:48 | מאת: ע

שלום, בנוסף לתכדירי ברזל שאני לוקחת בהריון, מה ניתן לשתות כדי לסייע משמעותית (!) בעליית הברזל בגוף? בכוונה כיתבת "לשתות" כי לא אעמוד טכנית באכילת בשר אדום מדי יום או דברים אחרים.. קראתי באתר קופ"ח כלשהי שמיץ שזיפים עוזר. האמנם? מיץ מוכן קנוי? לשתות כוס ביום? אודה מאד לחוות דעתך.. תודה רבה!

מיצים ממש לא מסייעים בהעלאת רמות ברזל. מהתזונה מה שיכול לסייע זה בעיקר עוף/ הודו/ בקר- מנה בשרית ליום. מעט ברזל יכול חהעספג גם משקדים, אגוזים, עלים ירוקים - אך לא ברמות של חסר ובטח לא בהריון. במידת הצורך יש להעלות מינון תוסף הברזל וזאת אך לאחר ייעוץ רופא / דיאטנית קלינית מטפלת.

מנהל פורום תזונה בהריון