שינויי תזונה קיצוניים טרימסטר ראשון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

25/07/2019 | 12:06 | מאת: נעמי

היי, אני בהריון ראשון שבוע 8, ב3 השבועות האחרונים סובלת מבחילות 24/7 שמוקלות רק ע״י אכילת פחמימות , טרם ההריון הקפדתי על תזונה בריאה מאוד ויוצא שכרגע אני אןכלת 90% פחמימות ופי2 מהקלוריות שהייתי רגילה ... שינוי קיצוני ומהיר בהרכב התזונה שגרם גם להשמנה דיי משמעותית בסמן קצר וזאת נוסף לעובדה שאני לא בתנועה בכלל (דיי מושבתת בגלל תשישות ובחילות ...) ביומיים האחרונים התחלתי טיפול בדקלקטין מקל מעט אבל לא באופן ניכר.. אני מיואשת , מבואסת וחוששת לגבי המשך מגמת עלייה קיצונית .. יש לציין שכרגע האכילה היא לצורך מניעת בחילות וכל מזון אחר מלבד פחמימה דוחה אותי ... אשמח לכל עצה ועידוד...

מה שאת מתארת אופייני מאוד לטרימסטר ראשון ולרוב תחושות אלו חולפות בסופו. השתדלי לאכול ארוחות קטנות ותכופות כל שעתיים וכן לנסות לשלב חלבונים איכותיים ( מוצרי חלב, ביצים, עוף, דגים, קטניות) ושומנים בריאים ( שמן זית, טחינה גולמית, אבוקדו שקדים ואגוזים טבעיים), ירקות ופירות. כמובן מה שעובר לך טוב. הקפידי על שתיית מים מרובה בין הארוחות . מבין הפחמימות השתדלי לבחור בפחמימות מורכבות מדגנים מלאים: לחם מלא, פיתות מקמח מלא, שיבולת שועל, קינואה ... שיעבור בקלות ותרגישי טוב.

מנהל פורום תזונה בהריון