כמות אוכל ושתיה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

29/11/2018 | 16:55 | מאת: טלי

שלום. אני בסוף שבוע 5. לא בטוחה אם אני אוכלת מספיק אבל אני באמת לא יכולה לאכול יותר כי לא מרגישה רעבה בכלל. למשל היום אכלתי 2 פרוסות לחם בבוקר עם טחינה, בצהריים פאד תאי עם ירקות, אחהצ בטח אוכל תפוח ובערב ארוחת ערב מלאה עם ירקות. האם זה מספיק? אני קצת מודאגת שלא יחסר כלום. בנוסף, לקחתי לפני ההריון וגם עכשיו פולקס בגלל חוסר ברזל (אחרי הפלה) ועכשיו הרופא אמר לי לקחת בנוסף גם פרנטל. זה לא יותר מדי ברזל וחומצה פולית? לא יכול להזיק? שאלה נוספת לגבי שתיה. באופן כללי אני שותה מעט ועכשיו מנסה לשתות יותר אבל לא מצליחה להגיע ליותר מ6-7 כוסות ביום וגם ככה מרגישה נפוחה מהשתיה. השתן לא כהה. האם זה בסדר? תודה רבה.

בשבוע 5 אין צורך לאכול יותר ממה שאת אוכלת בדרכ. חשוב כמובן להקפיד על תזונה מגוונת, מאוזנת המכילה את כל אבות המזון. מומלץ להקפיד על שתיית מים- לפחות 2 ליטר ליום. פראנטל ופולקס זה בסדר גמור ורצוי ליטול. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון