צריכת סידן בהריון - האם מספיק

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

28/08/2017 | 08:05 | מאת: הילה

שלום רב, מאז ומעולם לא צרכתי מספיק סידן. כעת אני בהריון בשבוע 12 ומשתדלת להגביר את צריכת הסידן שלי. אני צורכת ביום: חלב בקפה, 1 כוס חלב עם דגני בוקר, 1 יוגורט \ לבן, פרוסה של גבינה צהובה "דק דק", 2 כפות טחינה, מנת עוף \ הודו. האם אני מקבלת מספיק סידן מהמזון? אם לא, באילו עוד מוצרי מזון מצוי סידן?

שלום לך, סידן נמצא בעיקר במוצרי חלב: חלב, גבינות, יוגורטים, טחינה משומשום מלא, סרדינים. שימי לב שהקפאין מקפה/ תה/ שוקולד מפחית ספיגת סידן לגוף וכמו כן ברזל ממוצרי בשר ועוף מפחית ספיגת סידן ועל מנת ובספיגת תיהיה אופטימליתיש לשים לב לשעתיים צרווח בין צריכת מוצרי חלב ובשר. ממליצה לך לשלב מנת סרדינים פעם פעמיים בשבוע ( עם העצמות) וגביע גבינה לבנה או קוטג׳ עד 5% ליום. גם גבינת ריקוטה עשירה בסידן. בהצלחה!

16/10/2017 | 13:17 | מאת: דנית

הייתי גם לוקחת תוספים להשלמה. תבדקי על איזה רמה של סידן את עומדת היום וזה יתן אינדיקציה טובה יותר לכמה את צריכה

מנהל פורום תזונה בהריון