כבד דג שיבוט בהריון האם מותר

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

19/07/2017 | 20:54 | מאת: אני

שלום וברכה אני בהריון שבוע 18, אכלתי כבד דג שיבוט מקופסת שימורים. רציתי לדעת האם מותר לאכןל את זה בהריון? יש לי תמיד חשש בגלל כל הזיהומים שבגללם נמנעים מאכילת מזון מסוים, לכן אשמח לדעת איך אישה יכןלה לדעת אם היא חלילה חטפה זיהום.

כבד דג פחות מומלץ בהריון. מותר לאכול דג טונה בהירה מקופסאות שימורים בארץ עד 2-3 מנות לשבוע. סביר להניח שבמידה והיית מקבלת זיהום ממזון כלשהו לא היית מרגישה טוב, אך על כל חשש הייתי ממליצה לפנות לרופא המטפל.

20/07/2017 | 12:45 | מאת: מעיין

היי. ראיתי את השאלה שלך ורציתי להמליץ על אפליקציה שנקראת 'ovia pregnancy'. לאחר הכנסת פרטים קצרה (את יכולה להכניס גם פרטים בדויים) יש לך באופן כללי מה קורה בהריון. אבל מה שיותר חשוב יש להם 'כלים להריון' ויש שם מדריך שנקרא food safety lookup. יש שם פירוט על כל מזון שתרצי והאם מותר (מוסמן באפור) או אסור (מסומן באדום) לצרוך אותו בהריון והסבר למה ומה מסוכן בו. אני משתמשת בזה מאוד. החיסרון היחידי שצריך לחפש את המזון שאת רוצה באנגלית, אבל היום עם האינטרנט זה קל מאוד.

21/07/2017 | 13:55 | מאת: אני

תודה רבה על שתי התשובות!

מנהל פורום תזונה בהריון