פרנאטל בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

07/03/2013 | 14:48 | מאת: ויקי

שלום, אני נוטלת פרנאל, כרגע אני בחודש שמיני וכול ההריון לא לקחתי ברזל, לקחתי בתחילת ההריון רק חומצה פולית. הרופא שלי אומר שאיני צריכה ברזל כי בפרנטאל יש ברזל גם ככה, וכי הברזל שלי לא נמוך הוא 11.5. אי יודעת שכול אישה בהריון לוקחת ברזל.... מה עלי לעשות? האם הרופא צודק?

11/03/2013 | 15:26 | מאת: ד"ר אולגה רז

שלום, מה שבדקו לך זה לא ברזל אלא המוגלובין ואלה שני דברים שונים. ההמוגלובים שלך קצת נמוך אבל אם את רוצה אז תעשי בדיקת ברזל (IRON) ובדיקת FERRITIN אשר מראה כמות הברזל במאגר בכבד. אם אחד או שני הערכים האלו נמוכים אז תצטרכי תוספת ברזל מעבר לפראנטל.

מנהל פורום תזונה בהריון