לתחילתה של סכרת???

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

10/01/2010 | 09:04 | מאת: אמא דואגת

ברכות לרגל פתיחת הפורום בני בן 14 ו-4 חודשים ילד בריא נשלח לבדיקות שיגרתיות היות והוא משחק בקבוצת כדורגל בבדיקת סוכר בצום יצא ערך של 102 הרופאה החליטה לחזור על הבדיקה ומיכוון שיש לי אמא סוכרתית קשה בדקתי לילד בערכה הביתית בבוקר בצום ושוב יצא 102 הנורמה היא 100 אם כן למה הרופאה מודאגת ורוצה לעשות העמסת סוכר?מהי בכלל העמסת סוכר? הילד מרבה בשתיית קולה בכמויות אדירות לא אוכל פירות וירקות וממעט בבשר האם זו תחילתה של סכרת? תודה מראש ובהצלחה בפורום החדש

10/01/2010 | 21:22 | מאת: גיל דורון

שלום רב, ממכשיר בדיקת סוכר ביתי לא ניתן להכריע אם לבנך יש סוכרת נעורים או לא. הדרך הטובה ביותר היא לעשות בדיקה מקיפה, כלומר לקיחת דגימת דם מהוריד. 102 הוא אינו ערך גבוה. מכשירי בדיקת הסוכר אינם מדויקים בכל המקרים לכן יש לערוך את הבדיקות המקיפות מהוריד. ברגע שפורצת הסוכרת הסוכר עולה וישנה הרגשה של צימאון תמידי וביקורים רבים בשירותים. אני ממליץ לך לבקש מהרופאה שלך הפניה לבדיקות מקיפות הכוללות בדיקת המוגלובין a1c וכמובן בדיקת רמת סוכר. איני חושב שיש לך ממה לחשוש. אשמח אם תעדכני אותנו. בהצלחה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1