סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

30/08/2010 | 16:58 | מאת: דנה

שלום, אחי בן 13 והוא קיבל סוכרת נעורים לפני שנה. עכשיו הוא כבר לא מזריק זריקות אלא יש לו משאבה . הוא טוען שכבר הסוכרת לא מפריעה לו ורק התיק שכולל בתוכו גלוקוז, גלוקגון, מזרק אינסולין ומודד מפריע לו. לדוגמה שהוא הולך למסיבה כולם שואלים למה הוא בא עם תיק אז הוא לא רוצה להגיד שהוא סוכרתי אז הוא אומר חזרתי משיעור פרטי. אני יודעת שחובה ללכת עם התיק אבל רציתי לשאול את הבנים הסוכרתיים בגיל הזה מה אתם עושים? האם הסנסור גורם לכך שאחי לא צריך לקחת מודד סוכר ומהו המחיר של הסנסור? תודה רבה דנה

06/09/2010 | 09:16 | מאת: גיל דורון

שלום דנה, שמתי לב שבינתיים לא ענו לך ילים בני גילו של אחיך אז אני אענה לך מהנסיון שהיה לי בתור ילד בן 13 עם סוכרת. כאשר אני הייתי בן 13 לא היתה משאבה ולכן הייתי חייב ללכת עם תיק עם זריקות ומכשיר בדיקה. לא היתה לי בעיה ללכת עם תיק קטן, עדיף תיק שנראה טוב ושנחשב באופנה. בגלל המשאבה אני חושב שכדאי לבדוק עם הרופא אם כאשר הוא הולך למסיבה הוא לא חייב לקחת זריקות איתו. כך את מכשיר הבדיקה הוא שם בכיס אחד ואת הגלוקוז בכיס שני והוא לא צריך תיק. לגבי הסנסור, האגודה לסוכרת נעורים השיקה קרן סנסורים. את מוזמנת לקרוא עליה יותר: http://www.jdrf.org.il/news.php?op=a&id=377

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1