זיהוי סכרת אצל ילדים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

07/02/2010 | 11:35 | מאת: נ"צ

שלום רב אני חולה סכרת מסוג 1 מגיל 24, ללא היסטוריה משפחתית כלל. לאחרונה בני בן 3.9 התחיל להדאיג אותי כאשר לעתים (לא תמיד) הוא נותן שתן לעיתים תכופות וגם מרבה לשתות - שני סממנים מדאיגים לסכרת. השאלה שלי היא - מאיזה גיל מגלים סכרת והאם יש לי כבר סיבה לדאוג (או שזה עדיין לא סימן, כל עוד זה לא קורה כל הזמן). אם אני אמדוד לו את הסוכר בגלוקומטר - מה הערכים הצפויים הנורמליים? תודה מראש

07/02/2010 | 14:59 | מאת: גיל דורון

שלום אין גיל מדויק לפריצת המחלה. יש כאלה שהפריצה היא מהלידה ויש כאלה כמוך ואף בגיל מבוגר יותר כמו בגיל 40. אני קיבלתי את המחלה בגיל 10. אני ממליץ לך לעשות לבנך בדיקות דם מקיפות מכיוון שבדיקת דם אחת בגלוקומטר לא תשקף כלום. יחד עם זאת כדאי להזכיר לרופא של בנך שיש לך יש סוכרת סוג 1. חשוב מאוד שתהיה נינוח ליד הילד כשאתה מדבר על בדיקת הדם ועל הסוכרת. נשמח אם תעדכן אותנו. בהצלחה...

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1