סוכרת נעורים וקבלת המחזור

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

09/02/2016 | 16:58 | מאת: אנונימי

שלום, בתי בת 13 , עוד חודשיים בת 14 היא חולת סוכרת נעורים מגיל שנה, היא לא קיבלה מחזור אפילו פעם אחת והיא חוששת נורא... האם יש קשר בין זה לסוכרת, והאם כדאי להתחיל לחשוש?

שלום רב בגיל זה מחזור צריך שיהיה קיים. לפני שקובעים שזאת תוצאה מסוכרת,יש לוודא שאין כאן מצב של התבגרות מאוחרת שלא חייבת להיות קשורה לסוכרת. הבדיקה מבוצעת על יד אנדוקרינולוג מומחה לילדים ומתבגרים וכולל בדיקה רפואית ,גיל עצמות,ובדיקה הורמונלית. אך כמובן שסוכרת לא מאוזנת עשויה לגרום לאיחור במחזור וכן גורמים תזונתיים סביבתיים ומשפחתיים. בברכה, פרופ' משה קרפ

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1