חשש לסוכרת מסוג 1

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

29/07/2012 | 08:31 | מאת: אלון

שלום בני בן ה-12 לאחרונה מתלונן על תחושת צמא מוגברת ובימים האחרונים גם על עייפות. תחושת הצמא החלה בחודש ינואר, נמשכה מספר ימים וחלפה. הוא עשה בדיקת שתן ולא מצאו כלום. לפני כחודשיים שוב חזרה תחושת הצמא למספר ימים ושוב חלפה. לפני כשבוע שוב חזרה תחושת הצמא כולל תחושת עייפות וחולשה. האם תחושת צמא באופי שסיפרתי מאפיינת התפרצות מחלת סוכרת מסוג 1 או כשהמחלה מתפרצת אז תחושת הצמא אמורה להופיע תמיד ללא ההפסקות בסדר גודל שציינתי? תודה רבה אב מודאג

12/08/2012 | 14:30 | מאת: איזבלה אינסל

שלום אלון. לאור הדברים שאתה מספר, הייתי ממליצה לגשת לרופא ילדים ולבצע בדיקות דם לסוכר ולHBA1C-שמראה את ממוצעת ריכוז רמות סוכר בדם במשך 3 חודשים אחרונים, ופרוקטוזמין – מדד של 3 שבועות אחרונים של סוכר בדם. ועל סמך בדיקות האלו להמשיך בירור. מה שאופייני לסוכרת, חוץ משתייה מרובה, זה גם אכילה מרובה ביחד עם ירידה במשקל, עייפות וישנוניות ביחד עם עצבנות. יש עוד כמה סיבות הורמונאליות שיכולות לגרום לצמא, לכן שווה להיבדק ע"י רופא ילדים בכל מיקרה. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1