סכרת 1 והיפו

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

31/05/2012 | 20:30 | מאת: אורה

שלום רב, הרופא העביר את בעלי משימוש באינסולין מיקס 75.25 לאינסולין N ן-R כי הוא טןען שהמיקס הוא רק נוח ולא ממש עוזר להוריד את רמות הסוכר בדם. מאז שהועבר לאיסולין החדש, בעלי סובל ממקרי היפו (כבר 11 שנה חולה סכרת ולא סבל כך ממקרי היפו) קשים כולל איבוד הכרה. אינני יודעת מדוע הרופא מתעקש על אינסולין זה ואינני יכולה לראות את בעלי סובל כ"כ (ומן הסתם גם אני סובלת ומודאגת כל הזמן). בנוסף, מה קורה אם בעלי רוצה לשתות אלכוהול ? אני יודעת שאסור להזריק אינסולין לאלכוהול אך הוא רוצה לשתות יחד עם ארוחה או אחרי ארוחה... אני כל הזמן חוששת ממקרי היפו. הוא לא במצב שהוא יכול לעזור לי לעזור לו כשהוא בהיפו ואני חוששת מאד כשהוא נמצא לבד. מה עלינו לעשות ? תודה מראש

08/06/2012 | 11:27 | מאת: איזבלה אינסל

שלום אורה. אני אשמח מאוד לדבר איתך גם בטלפון-035160171, שלוחה 2, או אם תשלחי לי את המספר שלך למייל [email protected], כדי שאוכל לענות לכל השאלות החשובות שלך! ולהדריך אותך כמו שצריך! בנושא של האינסולין הרופא של בעלך צודק, שאינסולין מיקס לא אופטימאלי לאיזון סוכר, אך אם בעלך לא מסתדר עם האינסולין החדש והמינונים החדשים, חשוב להיות איתו בקשר צמוד, עד שתמצאו תוכנית מתאימה ולא גורמת להיפוגליקמיות כה קשות ורבו. אפשר להיות בקשר גם עם אחות סוכרת במרפאה אם יש. בנוסף, אם בעלך סובל מהיפוגליקמיות לא מודעת – אנווארנס היפוגליקמיה, הוא יכול לקבל סנסור-מד סוכר רציף, שיעזור לו לזהות את ההיפוגליקמיה בזמן ולעזור באיזון סוכר. לגבי אלכוהול, מותר לשתות אלכוהול רק ביחד עם אוכל, חייבים לאכול ארוחת לילה לפני שינה אם שותים אלכוהול. ואם יש איבוד הכרה עקב היפה אחרי שתיית אלכוהול- צריכים להשתמש בגלוקוזה ג'אלית, כמו דבש או גלוקוג'ל, כי גלוקוגון יכול להיות לא אפקטיבי. שוב אשמח לדבר איתך יותר במפורט בטלפון!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1