הקשר בין בדיקת פרוקטוזמין לפרוקטוז

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

03/04/2012 | 14:34 | מאת: אביב

הרופא אמר לי שיש קשר. ושגם אם הסוכר היה מאוזן, אך האדם אכל יחסית הרבה פירות, עלול הפרוקטוזמין לעלות (גם שם הבדיקה מצביע על קשר לפרוקטוז - סוכר הפירות). אבקש להבין מה הקשר. שהרי תמיד קראתי ש"פרוקטוזמין הוא חלבון מסוג אלבומין, שנקשר לגלוקוז בסרום הדם" , וכלומר שזו מדידה המושפעת מרמת הגלוקוז בדם ולא רמת הפרוקטוז.

22/04/2012 | 15:04 | מאת: איזבלה אינסל

שלום אביב. שלחתי את השאלה שלך ליועץ הרפואי של האגודה לסוכרת נעורים בישראל, פר' קרפ, ואני מעבירה לך את התשובה שלו: גלוקוזה מתקשרת לחלבון במולקולת האלבומין בהמוגלובין ויוצרת תרכובת של GLYCATED HMOGLOBIN לחלבון ההמוגלובין יכולים להתקשר מולקולות שונות שיש להם דמיון מולקולארי לגלוקוז השיטה מודדת את כמות החלבון הקשור בשיטה שבה נמדדת רמת הגלוקוז בדם אך בזמן עיבוד השיטה על ידי אלקטרופורזיס מודדים את הפרקציה של החלבון הקשור לפרוקטוז ללא קשר עם רמת הפרוקטוז בדם אלא לפי רמת הגלוקוזה מאחר וקשר זה רופף יותר מדידה זאת מודדת רמת הסוכר בדם למשך 3 שבועות ולא 3 חודשים כמו בשיטה במקובלת של HBA1C. מהתשובה אני מבינה שכל מולקולה הדומה או מכילה גלוקוז (כמו פרוקטוז, לקטוז וכו...) שמשפעות על רמות סוכר במדידה מיידית, משפעות גם על המדדים של ממוצאים, כמו פרוקטוזמין והמוגלובין מסוכרר. כי זה החלבונים שמעבירים את המולקולות של סוכרים בגופנו ממער' עיכול לאברי המטרה (מח, שריר, כבג, לבלב וכו...). לאנשים עם סוכרת מסוג 1 מומלץ לאכול עד 4 פירות ביום, לסובלים מסוכרת מסוג 2 עד 2 פרות ביום. עודפים של סוכר משפעים גם על רמות השומנים בדם. לכן צריך לעקוב גם אחרי כולסטרול וטריגליצרידים. בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1