סוכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

28/03/2012 | 02:29 | מאת: יועד

שלום , אני יועד (21) .. הובחנתי כחולה סוכרת נעורים לפני כשנתיים וחצי בערך . כיום קשה לי לשמור , הבדיקות שלי רוב היום יוצאות בין 200-300 .. אני עושה זריקות 4 פעמים ביום כאשר 3 פעמים ביום אני מזריק Apidra בבוקר , צהריים וערב ובלילה מזריק Lantus . בApidra מזריק כ-8 יחידות ובLantus מזריק 16 .. רציתי לדעת עד כמה ריצה וספורט יעזרו לי .. ובנוסף , לא היה לי סוכרת לפני גיוסי לצה"ל .. שם עברתי טרטור נפשי , הייתי לחוץ ומדוכא . שוחררתי מצה"ל לאחר כחודש וחצי לאחר הגיוס ורק כ-3 חודש אחרי זה גילו אצלי את הסוכרת נעורים . האם יש קשר לסטרס והדיכאון שעברתי בזמן שירותי הצבאי לסוכרת נעורים ? יש לציין שהסימפטומים של הצימאון , הרבה שתן , ייבוש הפה וכו' התחילו לי באמצע השירות בזמן הטירונות .

29/03/2012 | 13:45 | מאת: איזבלה אינסל

שלום יועד. תודה על השאלותיך. בקשר לאיזון והתמודדות עם סוכרת. סוכרת היא מחלה כרונית, דורשת התעסקות יום-יומית. לכן גורמת להרבה תסכול וייאוש. כדי להיות מאוזן, צריך קודם כל לבדוק סוכר בין 4 ל6 פעמים ביום, כדי שיהיה לך מוסג איך תזונה ושעות היממה משפיעות על רמות הסוכר. להיות בקשר רציף עם צוות המטפל בסוכרת (אחות סוכרת, רופא סוכרת, דיאטנית, וע"ס), האם יש לך צוות סוכרת קבוע? האגודה לסוכרת נעורים מארגנת פעם בחודש מפגש של חברים בגיליים בין 18 ל30 (האחראי בחור בשם גיל [email protected], אפשר לראות את הפרטים גם באתר של אגודה לסוכרת נעורים www.jdrf.il). תפגוש שם הרבה אנשים צעירים שמתמודדים עם בעיה דומה בדרכים שונות. בנוסף ב25.05.12 יש כנס בוגרים שנתי של אגודה לסוכרת נעורים, בתיאטרון גבעתיים, ושם יהיו רופא ואחות ומרצים בנושא סוכרת נעורים. כמובן, פעילות גופנית יכולה מאוד לעזור, אם לעשות דברים נכון. בשביל זה אשמח להדריך אותך בטלפון 03-5160171, שלוחה 2, אפשר להשעיר לי הודעה עם מספר טלפון שלך אם אני לא נמצאת, כדי שאחזור אלך. בקשר פריצת המחלה, הסטרס של צבא יכול להיות טריגר לתחילת המחלה, אך רק באנשים שיש להם נטייה לחלות. לכן הצבא לא מקבלת תלונה כזאת לנחות צה"ל. אשמח לענות על השאלות הנוספות שלך בטלפון.

10/08/2012 | 08:47 | מאת: אריה אור

שמי אריה חולה סכרת נעורים מגיל 5 אני בן 59 יליד הארץ 1 שמור על רוגע נפשי הפרד בין המוח לגוף 2.על תציק לעמך 3.אתה צריך להבין שהגוף עבר טראומה לוקח לו זמן להרגע 4.הבעיה של הרופאים שאינם מבנים את אישיות הבן אדם לכן כל חולה צריך טיפול אישי 5. עסוק בםפורט בעיקר הליבה יומית זה יעזור לך בעיקר בקשר של כלי דם בגיל מאוחר 6.על תיבעל מתוצאות הבדיקות זו הסכרת האגרסיבית שגם אני לוקה בה.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1