סוכרת ועישון

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

12/01/2012 | 08:04 | מאת: יעל

אני בת 18 יש לי סוכרת נעורים ואני מעשנת בערך 3 פעמים בשבוע פחות או יותר אני רוצה לדעת מה הסיכונים בבקשה.. (אני מאוזנת ומשתמשת במשאבת אינסולין)

12/01/2012 | 16:50 | מאת: איזבלה אינסל

שלום יעל. עישון פוגע בכל איבר בגופנו גם בלי קשר לסוכרת. אך אם יש סוכרת, הנזק לכלי דם הוא סינגגיסטי (לא כפול, אלא הרבה יותר חזק). הייתה אפילו תביעה נגד רופא שלא הסביר למטופל סוכרתי שאם יפסיק לעשן, יוכל למנוע קטע של גפה! לכן אני מאוד ממליצה לך להפסיק לעשן, או לעשות את זה כמה שפחות. חוץ מזה, עישון פוגע ביותר ביופי של העור! וגורם לקמטים!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1