שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

05/12/2011 | 21:58 | מאת: נעמה

אשמח אם תוכלו לענות לי לכמה שאלות חשובות: 1. מהי תוחלת החיים לחולי סכרת נעורים מאוזנים? (ובצורה פחות עדינה- בכמה שנים פחות חיים חולי סוכרת נעורים מאוזנים יחסית לתוחלת החיים הממוצעת...) 2. האם קרה שחולה סכרת נעורים הזדקן ללא סיבוכים אם היה מאוזן? 3. עד כמה באחוזים זה הוכיח את עצמו שבאיזון לא היו סיבוכים בזקנה כלל? תודה מראש! ורק רציתי לצין, שחשוב לי לדעת נתונים מדויקים ללא זיוף.

11/12/2011 | 16:05 | מאת: איזבלה אינסל

שלום נעמה. לפי טון השאלות שלך אני מבינה שאת מאוד כועסת, או מאוד מיואשת!? אין ספק שסוכרת מסוג 1 מחלה מאוד מתישה ודורשת התעסקות יום-יומית, ולא תמיד "משתפת פעולה" עם הרצונות שלנו ומאמצים שלנו. אך גם כל הסטטיסטיקות המודרניות (לפי המחקרים הרבים וארוכי טווח בנושא האיזון והסיבוכים) מעידות על כך שאם שומרים על איזון טוב (בסביבות 7% של HBA1C) של סוכר, הסיכון של סיבוכים שונים יורד משמעותית! כמה שיותר קרובים נהייה לאיזון של בן אדם בריא, כך פחות סיבוכים יש סיכוי "לחטוף". כמובן יש עוד גורמים משפעים ומחמרים, כמו גנטיקה, עישון, מחלות נלוות ועוד. אני מכירה אישית גברת שחלתה בסוכרת נעורים בשנת 1947, על הספינה שנשלחה מחופי "פלסטין" לקפריסין, והיא חייה עד היום בישראל, ויש לה 3 ילדים, והרבה נכדים ועוד יותר נינים! ומעט סיבוכים! כי היא מגיל 11 הבינה שאין לה בריירה, ואם היא רוצה להמשיך לחיות, היא צריכה להילחם ולשלוט בסוכרת שלה כל יום, כדי לשמור על הבריאות שלה! לפי המחקרים רואים גם שסוכרת מסוג 1 גורמת לפחות סיבוכים, ובזמן הרבה יותר ארוך מסוכרת מסוג 2! אני ממליצה לך גם להיכנס לפורומים של אגודה לסוכרת נעורים בישראל, ולשוחח בנושא הכואב והמטריד הזה עם סוכרתיים בוגרים, בעלי ניסיון אישי! בהצלחה! ואשמח להיות איתך בקשר גם בהמשך.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1