סכרת נעורים ואלכוהול

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

06/10/2011 | 06:08 | מאת: ליאל

שלום רב,קוראים לי ליאל ואני בת 18 אני חולה בסערת נעורים כבר 12 שנה,ומעולם לא דיברו איתי על אלכוהול. רציתי לדעת האם לחולי סכרת מותר לשתות אלכוהול,האם יש לזה השפעות על הסכרת? אשמח לקבל מידע בנושא,תודה רבה

27/10/2011 | 18:35 | מאת: איזבלה אינסל

אשמח מאוד להדריך אותך באופן מפורט בטלפון: 03-5160171, שלוחה 2. באופן כללי אלכוהול הוא 100% סוכר! אך סוכר פשוט מאוד, כמו מיץ. לכן לאנשים עם סוכרת לא מומלץ לשתות אלכוהול, כי הוא מעלה את רמות הסוכר מאוד. אך הבעיה שסוכר עולה רק למשך כחצי שנה, ואחרי זה רמתו יורדת מהר, לכן לא מכסים את אלכוהול באינסולין! לא סופרים אותו בספירת פחמימות! וחייבים לאכול פחמימה מורכבת ביחד עם אלכוהול (כל מה שקשור לשומן וקמח)!בנוסף, אם בן אדם בהשפעה של אלכוהול, הוא לא מרגיש סימנים מוקדמים של היפוגליקמיה, ועלול להגיע להיפה קשה, מבלי לשים לב. ועוד דבר מסוכן נוסף, הגלוקוגון לא עוזר אם שותים אלכוהול! לכן חייבים שיהייה איתך גלוקוז'אל או דבש, כדי למרוח בפה אם יש איבוד הכרה. חשוב מאוד שאם את שותה אלכוהול יהייו לידך אנשים שיודעים שיש לך סוכרת ואיך לעזור לך במיקרה של היפוגליקמיה.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1