היפוגליקמיה בשינה

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

14/09/2011 | 03:24 | מאת: הילה

שאילתי היא ספציפית לאדם כבן 50 הסובל מסוכרת נעורים. מדובר באדם עצמאי לחלוטין, בשעות היום הוא פעיל בבית ומחוץ לבית. אך מיכיון שהוא מתגורר בגפו, מה ניתן לעשות כדי לא להגיע למצב של היפוגליקמיה בשעות הלילה כשכולם ישנים. אציין שהוא מקפיד על עצמאיותו.

18/09/2011 | 16:19 | מאת: איזבלה אינסל

השאלה שלי, האם יש סיבה חדשה לדאגה שלך? אולי עקב שינוי במצבו הבריאותי של האדם הזה? או הידרדרות באיזון גליקמי? או בגלל שהוא לא מרגיש את ההיפוגליקמיה? כי אם יש אחד מהסיבות האלו, חייבים לפנות לרופא משפחה או רופא סוכרת מטפל. האם האדם הזה נמצא במעקב סוכרת? אולי אפילו במרפאת סוכרת? כי אם כן, הוא יכול לקבל לשבועיים- חודשיים מד סוכר רציף לניסיון ואיזון (רק לפי בקשה של רופא סוכרת מטפל) והדרכה של דיאטנית לגבי ארוחת לילה למניעת היפוגליקמיות ליליות. אם לא, צריך לבדוק סוכר לפני שיינה, ואם יש חשש להיפוגליקמיות ליליות, גם ב02:00 בלילה. רצוי לא לוותר על ארוחות לילה, במיוחד אם ביום הזה הייתה פעילות גופנית מאומצת. אם סוכר נמוך מ120 מג% צריך לאכול מנת פחמימה. ואם נמוך מ90מג% בלילה, לשתות חצי כוס שתייה מתוקה או כוס חלב ולאכול מנה של פחמימה (פרוסת לחם או 2 ביסקוויטים).

19/09/2011 | 01:43 | מאת: הילה

אין סיבה חדשה לדאגה פרט למצב ולגיל. תמיד יש היפואים בשליטה. היו מקרים חריגים בעבר שהצריכו הפנייה למיון, אך הדאגה העיקרית היא, היותו לבד. הA1C האחרון שלו היה מעט מעל 7 ככל הידוע לי. הוא במעקב אחת לחצי שנה או קרוב לחצי שנה. הוא בודק קבוע עם דקירה באצבע מספר פעמים ביום, הוא רגיש למצב של היפו, הוא שולט בכל החומר בעצמו, פרט לדאגתי אם חלילה יקרה משהו פתאומי ואף אחד לא ידע.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1