סוכרת

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

13/09/2011 | 23:19 | מאת: דני נגר

לפני כ 12 שנה גיליתי שחלתי בסוכרת מבוגרים היו אני בן 53 היה לי קשה מאוד לא הצלחתי לאזן את רמת הסוכר בגוף הייתי מעשן 4 חפיסות סיגריות ליום ולפעמים פותח קופסא חמישית היום אני לא מעשן 6 שנים ברוך ה לפני כ 4שנים התחלתי להזריק 60 יחידות ליום ובכל זאות אני לא מאוזן יש לי הרבה נפילות אני מרגיש שרמת הסוכר ירדה ל55 ואז אני נלחץ ואוכל המון אני סובל מכאבי רגליים נימולים לפעמים כפות הרגליים די הרבה קפואות וגם רותחות אני מרגיע את כפות רגליי עם כדור שנקרא טרמדקס וזה משפיע ללא הכדור הזה לא יודע מה היתי עושה והבעיה הגדולה שלי אני לא מצליח להתנתק מ המתוקים הייתי שמח לשמוע אך נגמלים מזה סליחה על אורך הטקסט

18/09/2011 | 17:11 | מאת: איזבלה אינסל

קודם כל אני צריכה להגיד לך כל הכבוד!!! על זה שהפסקתה לעשן! אולי זה מה שהציל את החיים שלך והגפיים שלך! לפי מה שאתה מספר, אני מבינה שאתה סובל מנויירופטיה סוכרתית (פגיע בעצבים), סיבוך שכיח של סוכרת. וזה באמת מטופל רק ע"י תרופות ושיפור באיזון של הסוכר, וניתן לשיפור ע"י פעילות גופנית. כשה סוכר שלך יורד מתחת ל70מג%, זה ניקרא היפוגליקמיה, ודורש שתייה של מנה של פחמימה פשוטה (כמו חצי כוס של כל מיץ פרות או משקה ממותק ו/או מוגז, או כוס חלב, או חצי כוס תה עם 3 כפיות סוכר) ואכילה של 15 גר' פחמימה מורכבת (כמו פרוסת לחם או 2 ביסקוויטים). לא צריך יותר, כי זה גורם לעלייה גבוהה מידי ברמות סוכר (וכל פחמימה נוספת צריך לכסות במתן אינסולין, אם אתה עושה ספירת פחמימות). כל אכילה של פחמימות פשוטות (כמו סוכריות או עוגיות), גורמת לירידה חדה ברמות סוכר ורעב אחרי חצי שעה. כדי למנוע זאת, צריך לאכול פחמימות מורכבות יותר (כמו חיטה או דגנים אחרים מלאים), או אגוזים ושקדים שמכלים שומן. ועוד משהו חשוב שיכול לעזור לך- לכל סוכרתי מגיע 15 פגישות שנתיות עם דיאטנית, ומאוד שווה להשתמש בהזדמנות הזאת! בהצלחה!

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1