חוששת מסכרת נעורים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

27/08/2011 | 21:17 | מאת: חני

שלום רב,הבן שלי בן 16 ושותה הרבה מאוד.לאחרונה, נראה לי שירד במשקל(לפי הבגדים)<אני עובדת בקופת חולים והבאתי סטיקים לבדיקת שתן- עכשיו, בשעה 7 בערב,כאשר הוא לא בצום,בדקתי לו שתן והופיע בגלוקוז +1 (הצבע לא היה צהוב לגמרי כמו בשלילי אלר=א יותר לכיוון ירוק(בהחלט לא כהה). אני אקח אותו מחר או מחרתיים לבדיקת דם,אבל אני ממש בהסטריה. האם +1 בשתן מראה בהכרח שיש לו סכרת נעורים? אני רוצה שסבא שלו(אבא של בעלי) חולה בסכרת(לא סכרת נעורים)- תודה על תשובתך

28/08/2011 | 17:02 | מאת: איזבלה אינסל

שלום חני. לדעתי את צריכה לדבר עם הרופא ילדים של בנך בהקדם האפשרי. ואם אפשר,לעשות בדיקת סוכר באצבע. וגם לבדוק שתן לסוכר וקטונים אצל אחיות של קופת חולים. אם זה סוכרת, עדיף לגלות אותה ליפני שמצב של הילד מגיע לקטואצידוזיס או חמצת, שמסכנים את החיים. ואם לא, אז לשלול אותה ולהירגע. בהצלחה! אשמח לדעת מה שלומו.

28/08/2011 | 20:52 | מאת: חני

קודם כל תודה על תשובתך. היום בבוקר הוא בא לקופת חולים 3 שעות לאחר שאכל ארוחת בוקר עם 3 קרואסונם קטנים ממולאים בשוקולד, היה לו סוכר בשתן. לקחו לו דם לגלוקומטר, היה לו 113 וזאת כשהוא אכל 3 שעות קודם לכן. הרופא אמר שזה לא גבוה . מה דעתך? אצטון לא היה. כלום לא היה בשתן חוץ מ2+ סוכר.אשמח לתשובתך כי אני ממש לחוצה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1