חשש לסכרת...גיל 16

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

19/04/2011 | 22:44 | מאת: שמואל

שלום,שמי שמואל אני בן 16 לפני כ חודשיים בבדיקת דם שגרתית התגלה לי תת פעילות בבלוטת התריס וגלוקוז 103... כעבור 3 שבועות בבדיקה חוזרת (אך לא מעבדה הפעם) התגלה 107 גלוקוז... רופא המשפחה החליט שלא לנקוט באמצעים תרופתיים. וכעבור חודש מאז בבדיקת דם חוזרת חל שיפור בבלוטת התריס ובנוסף רמת הגלוקוז ירדה ל96 וA1c היה 5.4 היום, בבדיקה לאחר שעתיים של ארוחה מלאה עם כוס מיץ רמת הגלוקוז עמדה על 102 מה פשר הירידות והעליות האלו..האם אני במצב טרום סוכרת? והאם יש קשר בין רמת הסוכר לבלוטת התריס?

22/04/2011 | 18:40 | מאת: איזבלה אינסל

שלום שמואל,מה שלומך? חג שמח! לא ציינת האם הבדיקות נעשו בצום? אם כן, אז הערכים שהתקבלו מעידים על מצב הנקרא טרום סוכרת. לכך יש כמה סיבות, ולכן שווה לבדוק כמה ודברים. קודם כל חשוב המשקל שלך. אם הוא גבוה מידיי, הרמות של סוכר יכולות להעיד על טרום סוכרת, והטיפול היעיל במקרה הזה הוא פעילות גופנית של 4-5 פעמים בשבוע + תזונה מאוזנת הניתנת ע"י דיאטנית בקופת חולים. אם המשקל שלך תקין חשוב לגשת לרופא אנדוקרינולוג ילדים ולשלול סוכרת מסוג 1 (בדיקת נוגדנים). או סוכרת מסוג MODY, שזה סוכרת גנטית, ובדרך כלל מופיעה בכמה מנציגי משפחה (נבדקת ע"י בדיקת דם לגנטיקה). עקב בעיה שלך בבלוטת התריס, שגם יכולה להשפיע על משק הסוכר בגוף, אתה בכל מיקרה חייב לגשת לאנדוקרינולוג, והוא יחליט האם ואיזה בירור נוסף של המצב דרוש, והאם דרוש טיפול. אך אם תרגיש סימנים של צימאון, השתנה מרובת, רעב ואכילה רבה ביחד עם ירידה במשקל, זה סימנים שיכולים להעיד על רמות סוכר גבוהות, אתה חייב לגשת לרופא ולבדוק שוב את רמות הסוכר. או סימנים של סחרחורת, רעב עז, חולשה, הסימנים של ירידה ברמות הסוכר, שיכולים להופיע בתחילת סוכר סוג 2, שוב לגשת לרופא ולדווח לו על כך. אז תשמור על עצמך, תרגיש טוב, ואשמח להיות אתך בקשר בכל עט ולענות על שאלה.

23/04/2011 | 23:55 | מאת: שמואל

האמת היא שאני מאוד רזה יחסית לגובה שלי אני שוקל 50 ואני מטר 70 ושדיברתי עם הרופא על הבעיה שלי הוא שלל כול קשר לסכרת ואמר שאני יכול לאכול רגיל והכול...ונתן לי בדיקות נוספות שיאמתו את הA1C האם עליי להירגע ולסמוך על זה שאין לי בעיה?

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1