סוכרת נעורים וממתקים

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

23/03/2011 | 14:12 | מאת: לילך

שלום רב, רציתי לדעת האם ריבוי ממתקים ותזונה עתירת סוכר עשויה לגרום לסכרת נעורים לילדים בריאים? בתודה מראש, לילך.

24/03/2011 | 12:00 | מאת: איזבלה אינסל

שלום לילך. שעלת שאלה מצויינת! ובתשובה יש 2 חדשות, טובה ונעימה פחות, כמו בכל דבר! אכילת ממתקים (וכל תזונה לא בריאה וחוסר פעילות גופנית) לא יכולים לגרום לסוכרת מסוג 1(נעורים), אך הם הגורם העיקרי לסוכרת מסוג 2(מבוגרים, שהיום אנו רואים גם ילדים בני 9 חולים בה, והמחלה הוצגה ע"י אירגון הבריאות העולמי כמגפה בכל העולם המודרני! סוכרת מסוג 1 זה מחלה אוטואימונית, הדורשת נתייה גנתית, אך גם תלוייה בגורמים חיצוניים. היום לא ידועה סיבה של פעילות חיסונית הרסנית, לכן גם אין עדיין דרך לעצור את המחלה, גם אם יודעים למי יש הנתייה. לאומת זאת, היום אנו יודעים אך לעצור התפתחות של סוכרת מסוג 2, שכמו שעמרתי, מהווה היום מגפה בעולם המודרני, ותוקפת גם את הילדים! וזה פשות מאוד: תזונה בריאה, מגובנת ומאוזנת; פעילות גופנית כ5 פעמים בשבוע במשך כשעה (לילדים גם השתוללות בגן שעשועים, אוכל משחק פעיל אחר); וקיצור זמן מחשב וטלוויזיה, במיוחד אם מלובים באכילת חתיפים ושתייה מתוקה! והאוייבים ו"המחבלים" העיקריים-הם: קורפלקסים למינייהם (במיוחד ממולאים), חתיפים שלא ממוחשבים כאוכל (כי לפי כמות הקלורעות, פחמימות ושומן לפעמים שובים לארוחת צוהוריים של גבר בוגר), ושתייה מתוקה (גם מוגזת).

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1