תזונת תינוק בן 3 חודשים ושבוע

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/11/2016 | 19:54 | מאת: אושרת נוקד

טוב עם כל דיוני הדייסות פה מצרפת שאלה אשמח להבהרה כי בטיפת חלב אומרים לי א' והרופאה ב' קצת מחרפן\: תינוקי מתוקי אוטוטו בן 3 חודשים וחצי. קבוע מאז שנולד פולט אחרי כל ארוחה, גם כשהיה על נוטרילון בהתחלה (כי הייתי חולה) וגם מגיל שבועיים עד עכשיו שהוא בהנקה מלאה. הפליטות הן לא כמויות על אבל קבועות לאורך כל היום (זה לא הקאה ולא ריפלוקס). בנוסף מגיל חודש היה קם לי פעם אחת בלילה (אוכל ב8 בערב, 3 בבוקר ואז קם לאכול ב6) ובחודש האחרון קם לעוד ארוחה למרות שיש לי מספיק חלב הוא פשוט רוצה יותר וגם ביום אוכל כל שעתיים כבר כמה שבועות. לפי טיפת חלב הוא גם ירד מאחוזון 70 שהיה לאחוזון 24, האחות שם אמרה לי להמשיך בהנקה רגילה לעוד חודש ואז לבדוק שוב משקל ולהחליט בהמשך. לפי הרופאת ילדים זה בסדר להוסיף כף קורנפלור לאוכל או כף דייסת אורז וזה גם אמור לעזור בפליטות וגם בשובע. איך מניקים ומוסיפים דייסה תוך כדי? ואם כן איך עושים? קונים בקבוק מיוחד שמים את החלב אם ומוסיפים לו כף? ואיזו דייסה מומלצת? וקצת לא הבנתי מהפורום ייעוץ אם מומלץ בכל ארוחה או רק לפני השינה. תודה רבה סליחה על המגילה רציתי פירוט מלא.

קודם כל תמשיכי להניק והייתי אומרת לך כל 3 שעות ולא כל שעתיים וגם לקצר זמני הנקה לדוגמה אם יונק חצי שעה בסה"כ תקצרי ל20 דקות -15 דקות כי יתכן שבגלל זה הוא פולט .בשלב זה לא הייתי מוסיפה קורנפלור . אם תוסיפי קורנפלור קחי בחשבון שזה חלב שאוב וזה כל ארוחה לכן תנסי קודם כל מה שכתבתי לך .

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים