הסמכת מזון בקמח תירס לתינוק עם ריפלוקס

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/07/2016 | 07:45 | מאת: עידו

שלום. בננו בן ארבעה חודשים סובל מריפלוקס ומלרינגומלציה (Laryngomalacia). מגיל חודש וחצי אנחנו מסמיכים לו את המזון בקורנפלור, בהמלצת רופאים. כעת הוא ניזון מחלב אם שאוב מוסמך בקורנפלור. ההסמכה אפקטיבית בהפחתת הקשיים של הריפלוקס, וגם מקילה מאוד על הקשיים בוויסות הנשימה והבליעה של הלרינגומלציה. בשבועות האחרונים בננו סובל מעצירות. נאמר לנו שגורם אפשרי לעצירות הוא הקורנפלור. ניסינו להפחית את הקורנפלור, אבל החמירו מחדש התופעות של הריפלוקס והלרינגומלציה. ניסינו כבר בעבר אנפמיל AR ונוטרילון AR, אבל היתה לבננו תגובה לא טובה אליהם. בין השאר, עושה רושם שהוא רגיש לחלבון חלב פרה. חשבנו אולי שניתן להחליף את הקורנפלור, שמורכב כמעט רק מעמילן תירס, בקמח תירס, שמכיל גם אחוז ניכר של סיבים, וכך אולי למנוע את העצירות. אמנם, קמח תירס מכיל גם אחוז משמעותי של חלבון. רצינו לשאול אם מותר ואם מומלץ לתת לתינוק בגילו קמח תירס. אם לא - מאיזה גיל אפשר? האם ניתן אולי להסמיך את האוכל שלו במשהו אחר, שלא גורם לעצירות? תודה רבה, עידו

מה שאתם עטושים נקרא טיפול שמרני כלומר הוספת קורנפלור להסמכת חלב אם .לפעמים יש עצירות ,השאלה מה אתם קוראים עצירות כי אם אין יציאה לאחר 3 ימים זאת לא עצירות . בכל אופן אי אפשר לתת קמח תירס אפשרות שתייעצו עם הרופא הילדים ויתכן שיתן מינון קטן של נורמלקס או מיקרולקס

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים