עצירות בתגובה לטעימות מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

21/02/2016 | 20:05 | מאת: אור

שלום רב, בתי בת 7.5 חודשים. יש לה anus מעט קדמי, ובבדיקת כירורג בגיל 4 חודשים נאמר לנו כי סביר שתסבול מנטייה לעצירויות (לא היה צורך בהתערבות כירורגית). התחלנו טעימות מוצקים בגיל חצי שנה, עם בטטה. התגובה לבטטה היתה טובה, אך כל ירק אחר שניסינו מאז (תפו"א, קישוא, דלעת) הוביל כעבור יומיים ליציאות קשות מאד מלוות בכאבים. בתגובה הפסקנו את מתן אותו ירק, והוספנו עגבניה מרוסקת ומיץ שזיפים, וכעבור כיומיים היציאות חזרו להיות תקינות. ארוחות המוצקים שלה מורכבות למעשה מבטטה בלבד, לעיתים בתוספת עגבניה. בכל ארוחה כזו היא שותה מעט מים בסיום הארוחה, ומקבלת תוספת תמל (עד גיל חצי שנה היא אכלה משולב הנקה+תמל). נשמח לעצה בנושא בניית תפריט מתאים כך שנוכל להתקדם עם אכילת המוצקים תוך שמירה על יציאות תקינות. תודה רבה!

את יכולה לתת ארוחת פירות וגם תתקדמי עם ארוחה בשרית (ולא רק בטטה )יתכן שאחרי מזון מוצק היא צריכה קצת מים, תנסי עם הזמן היציאות הסתדרו. במידה ולא מסתדר פני לרופא ילדים כי הגוון באוכל חשוב לתת ולא קשור ליציאות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים