בן 7 חודשים, ירד מעל 2 סטיות תקן

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/12/2015 | 21:06 | מאת: Boogie

שלום. רקע: עד גיל חצי שנה היה בהנקה מלאה ועלה מצוין בכל המדדים. בגיל חצי שנה היה חולה וממש סרב לאכול (כמעט 3 שבועות). ירד מאחוזון 50 לאחוזון 15 (לפי העקומות הישנות, לא לפי WHO). בחודש האחרון אוכל: בבית יונק ב-5:00 וב-7:00, סביב 9:30 בגן אוכל תמ"ל+דייסה (120 תמ"ל+4 כפיות דייסה) בכפית, סביב 12:00 אוכל מרק (עם ירקות, קטניות, בשר, שמן) בערך כמות של 170, סביב 15:00 יונק, ובהמשך אוכל מנת פירות עם טחינה/שיבולת שועל/קינואה וכאלה (יש ימים שיכול לאכול 200 ויש ימים שאוכל 100-150), ויונק כמה שבא לו עד השינה. ישן בערך מ-19:30 עד 05:00. עושה קקי 3 פעמים ביום. בבדיקה עכשיו בגיל 7 חודשים, עלה 120 גרם (נשקל אחרי קקי ובלי שאכל). נשאר באחוזון 15 כמו חודש שעבר. מעבר לכך תינוק פעיל, נראה שמח ומבסוט. תוהה למה עלה כל כך מעט? האם יש מקום לדאגה? האם להציע יותר חלב במהלך הזמן בגן?

לפעמים מעבר למזונות משלימים גורמים לסטייה כלפי מטה בעקומת משקל ולכן הייתי מציעה להמשיך להאכיל אותו כיפי שאת עושה ותבדקי בעוד חודש

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים