מוצקים ובת 5 חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

10/09/2015 | 10:43 | מאת: חני

ביתי בת 5 חודשים ושבוע, נולדה במשקל 2.800, ובגיל 4.5 חודשים שקלה 6.950. עד גיל 4 חודשים ינקה בלבד, ובגיל 4 חודשים החלה לקבל טעימות, תוך הקפדה על כמויות קטנות. לפני שבועיים היא בבת אחת התחילה לבקש יותר ויותר אוכל. אציין כי היא עברה גם קפיצה התפתחותית, וכי היא סובלת מעט מריפלוקס שמאוד השתפר כשהתחילו הטעימות (היא מוכנה לשכב על הבטן). היא נכנסה למשפחתון, ואוכלת בשמחה מנת פירות ומנת ירקות, אבל מסרבת לחלוטין לקחת בקבוק - יונקת כשאני באה לקחת אותה, מספר פעמים בערב (לפי דרישה), לפחות פעמים בלילה, ובבוקר לפני ההליכה לגן. האם המצב הזה תקין? האם להוריד את כמויות המוצקים? האם לנסות לתת מים או לערבב חלב עם עם המוצקים?

בגיל הזה 2 ארוחות (מרק ופירות ) וכל השאר או הנקה או חלב שאוב או תמ"ל עלומר עוד 4 הנקות -5 הנקות או 4 בקבוקי תמ"ל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים