לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

07/09/2015 | 20:40 | מאת: בת חן

שלום רב, ביתי, בת 10.5 חודשים, הייתה על הנקה מלאה עד גיל שישה חודשים. היא עלתה יפה במשקל והכפילה את משקל הלידה. מהרגע שהתחלתי לתת מוצקים בהדרגה (בהתחלה ארוחה אחת אחר כך שתיים וכו...) חלה כמעט עצירה בעליה במשקל. היא עלתה כחצי קילו בערך בארבעה חודשים. עברתי לתת לה לפני השינה תמ"ל, אני נותנת לה שקדיה, חלווה, טחינה, חומוס, סילאן, גבינת שמנת. הילדה גם מאוד פעלתנית ולא אוכלת הרבה. לעיתים כשהיא לא רוצה לאכול יותר בכיסא אני נותנת לה להסתובב ברצפה וממשיכה ככה להאכיל. אני יודעת שזה ללמד אותה הרגל לא טוב אבל יותר חשוב לי שתאכל. כמו כן הגנטיקה שלי היא רזה מאוד. לא זכור איך הייתי כתינוקת אבל כעת אני בריאה מאוד ועל פי הbmi אפשר להחשיב אותי כתת משקל. האם אני יכולה לפטור את חוסר העליה בגנטיקה או שיש משו מעבר? איזה עוד מאכלים משמינים יש? אשמח לעזרה והפניה מה לעשות הלאה.....

אני מציעה לך לפנות לדיאטנית תינוקות בק"ח על מנת שתבדוק בדיוק אם יש באמת העטה בעליה במשקל או שזה טבעי בגלל מעבר מהנקה למוצקים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים