מעבר מהנקה לתחליף

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

27/08/2015 | 23:51 | מאת: אביה

שלום. יש לי תינוקת בת 6 שבועות.. עקב מצב רוח סהרורי בין רגע החלטתי להפסיק להניק למרות שהיא אכלה טוב ועלתה במשקל יפה. התחלתי לתת לה סימילאק כבר מאותו לילה ויום למחרת ללא שילוב הנקה. הילדה הפסיקה לתת יציאות והתחילה מאוד לסבול בבכי חוסר שקט וחוסר שינה. אחרי יום חזרתי להניק אותה כי נלחצתי מהמצב.. עברו שלושה ימים והילדה רק סובלת. באישור רופא נתתי לה חצי נר גליצרין והיא התחילה לשלשל המון. ומאז היא עדיין לא עושה יציאות כבר יום שני. אני עושה לה עיסוי בבטן ומרימה לה רגליים אך לשווא. הילדה מאוד סובלת. מה עליי לעשות והאם לא גרמתי לה נזק? תודה מראש

לא גרמת שום נזק לפעמים מעבר מהנקה לתמ"ל גורם לשינוי בתדירות יציאות לכן אין לך מה לדאוג ,היא צריכה להתרגל יציאה 1 כל כמה ימים לא נקראת עצירות

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים