תזונת פעוט בן כשנה וחצי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

04/08/2015 | 10:00 | מאת: יעל

הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים. הוא נמוך מאד - מתחת לאחוזון שלוש. מבחינת משקל - כרגע קצת פחות מאחוזון 25 (קצת במגמת ירידה). עד לפני כחודש-חודשיים אכל מצוין (בשביל שיאכל מספיק, המטפלת נתנה לו פירות ומרק מרוסקים ואכל הרבה). אני נתתי לו מוצקים (אכל פחות, אבל אכל). בשלב מסוים לא רצה יותר מרק מרוסק ומאז מנסים לתת לו לצהרים קציצות, עוף וכדו'. עם המטפלת הוא לא מוכן לגעת בכלום. איתי בשבת לפעמים אוכל קציצה אחת. בעצם עיקר הבעיה היא ארוחת הצהרים – ארוחה בשרית. הוא כן אוכל פירות (מאד אוהב), יוגורט, תמרים, טחינה, קרקר (לא כל כך אוכל לחם). בערב אני מנסה לתת לו ביצה / טוסט / טונה וירקות - אוכל לפעמים יותר לפעמים פחות (תלוי במצב רוח או אולי ברעב). בבוקר הוא שותה בקבוק מטרנה. אם אנחנו מרגישים שלא אכל כמעט, אנחנו מנסים לתת לו עוד בקבוק (שותה אולי חצי או רבע בקבוק). כלומר בפועל הוא אוכל מעט ורק ארוחות קלות. מה אני יכולה לתת לו שישלים את החוסר במנה הבשרית – בעיקר ברזל. אני מוטרדת כי גם ככה הוא נמוך, ומפחדת שתזונה לקויה תשפיעה על הגדילה שגם ככה לא משהו... התקווה שלי היא שכשיכנס לגן בעוד חודש, ויראה את כולם אוכלים, הוא יחזור לאכול. תודה

כפי שאת מתארת אני לא חושבת שיש בעיית אוכל פשוט לדעתי הוא לא רעב אם את רוצה שיואכל את צריכה לחכות מספיק זמן לפחות 4 שעות לדוגמא של תפריט בוקר בקבוק תמ"ל (כמה שאוכל אוכל ולא לנסות לתת עוד בקבוק ) פירות לאחר 4 שעות קציצה עם 2-3 כפות אורז או פתיתים או פסטה (לא לתת לו טחון ) לאחר 4 שעות יוגורט ארוחת ערב ביצה עם גבינה ובקבוק תמ"ל אם רוצה תייעצי עם הרופא בקשר לגובה

09/08/2015 | 08:24 | מאת: יעל

אני באמת אבדוק עם המטפלת - אולי הוא אוכל אצלה במרחק קרוב מידי בין הארוחות. לגבי הגובה - אנחנו כבר התחלנו במעקב אצל אנדוקרינולוג. תודה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים