קושי במעבר מהנקה למוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/06/2015 | 20:57 | מאת: אנה

שלום, יש לי תינוקת בת שנה וחודש, בריאה ומתפתחת תקין לגילה. נכון לעכשיו 95% מהתזונה שלה עדיין מהווה הנקה. התחלנו להציג לה מוצקים כבר בגיל חמישה חודשים. כיוון שאוהבת להחזיק דברים בידיים, מהר מאוד עברנו לאוכל בחתיכות. אבל שם זה נתקע. למרות שנראה שאוכל מעניין אותה, בפועל אוכלת מעט מאוד דברים, הן מבחינת המבחר והן מבחינת הכמות. התחושה שהיא טועמת את האוכל ולא אוכלת אותו. אנחנו מציעים לה מזון מוצק 3 פעמים ביום, נותנים לה לטעום מגוון רחב של דברים ונותנים לה לשחק עם האוכל. כמו כן, אציין שיש לה שיניים מאוחרת ועד עכשיו בקעו לה רק 2 שיניים, מה שכנראה מקשה עליה לאכול חלק מהמזונות. אשמח לדעת האם זה מצב שעדיין מוגדר בגדר תקין, או שיש להתייעץ עם רופא מומחה. ומה ניתן לעשות כדי לעודד אכילת מוצקים? תודה מראש, אנה

הנקה של 95% בגיל שנה זה לא תקין לכן לא סקרנית למזונות מוצקים ההמלצות הן שתורידי הנקות ותשארי הנקה בוקר וערב ובמהלך היום לא תהיה לה ברירה תתחיל לאכול אם את לא מסתדרת לכי ליעוץ בק"ח אצל דיאטנית מומחת לתזונת תינוקות (את יכולה גם ללכת לרופא )

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים