בן 8 חד' מסרב פתאום למוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/04/2014 | 09:12 | מאת: לירז

שלום רב, בני בן 8 חודשים ושוקל כ- 8 ק"ג. עד לאחרונה, אכל יפה מוצקים - פירות (בשילובים שונים), דייסה ומרק. בימים האחרונים, הוא מביע התנגדות וסירוב. ברגע שמושיבים אותו בטרמפולינה (יעבור לכיסא אוכל בקרוב) מתחיל לבכות ומנסה לצאת ממנה. הוא מסיט את הראש כשאני מקרבת את הכפית לפיו. אני מתלבטת כיצד עליי לפעול; מצד אחד, לא רוצה שיווצר עניין סביב האוכל וההתנגדות שלו... ומצד שני, מוטרדת מכך שלא אוכל. גם במקרים בהם אני מציעה לו לאחר מכן בקבוק הוא לוגם מספר לגימות ועוצר. לעומת זאת, בארוחות בהן מקבל בקבוק הוא שותה, לרוב, את כולו (180 מ"ל). בלילה האחרון התנגד לאכול את הדייסה שהוצעה לו כארוחת ערב והלך לישון בלי לאכול. הוא התעורר ב-4:00 ורצה לאכול (למרות שלא אוכל בלילה כבר מספר חודשים). אציין כי במהלך היום הוא חיוני ופעיל והבעיה היא רק בזמני ארוחות מוצקים. אשמח לעצה, סיוע או הכוונה... תודה רבה מראש וחג שמח!

מצב כזה זמני ולא צריך להתרגש אם יהיה רעב יואכל קודם כל לא אוכלים בטרמפולינה ותושיבי אותו על כיסה ומה שאוכל אוכל ואם לא רוצה על תיתני בכוח הוא יואכל כאשר יהיה רעב תקפדי על 4-5 שעות בין ארוחה לארוחה ואין לדחוף אוכל

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים