החלפת תחליף החלב לתינוק בן 4 חודשים מחלבי לצמחי

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

02/01/2014 | 11:05 | מאת: מיכל

בני בן 3 ח' ו-3 שבועות. מינקותו קיבל מטרנה חלבית וכל הזמן היה מחרחר. בגיל חודש שוחחתי עם רופא ילדים וביקשתי לדעת מה דעתו על החלפה למטרנה צמחית. נעניתי בתשובה לא מספקת שלא בטוח שיש קשר בין החרחורים לתחליף שבו אני משתמשת. ולכן לא המליץ להחליף לצמחי. החרחורים נמשכו ואף החמירו והוא טופל מדי פעם באינהלציה עם מי מלח ואף ארובנט וונטולין. ההקלה באה רק אחרי זמן רב וגם אז החרחורים מעולם לא פסקו. הם תמיד שם ותמיד מפריעים לו. שוחחתי כמה פעמים שוב ושוב עם רופא בעניין ולפיו אין קשר ישיר בין שימוש בתחליף חלבי לחרחורים וככל הנראה מדובר בברונכיטיס שנפוץ בקרב ילדים ותינוקות. אני מרגישה שאם נמיר את תחליף החלב יוטב לילד. יש ברקע קוצר נשימה וברונכיט בחילופי עונות בקרב אחיו ואמו. היום החרחורים עדיין קיימים והחלטתי להחליף למטרנה צמחית. היום 02.01.14 התינוק אכל כבר 3 ארוחות מהתחליף הצמחי והצליח להוציא ליחה. איני רואה סימנים של אלרגיה לסויה (כמו שאמרו שייתכן ויהיו). עדיין מוקדם לראות אם יש הטבה מבחינת החרחורים. האם אני עושה נכון? מדוע הרופאים ממאנים לקשר בין החלב לחרחורים? אנא תשובתך בהקדם האפשרי. אני חוששת שעשיתי משהו שלא נכון לבני.

את צודקת ברפואה הקונבנציונלית אין שום קשר בין ליחות ותמ"ל ממקור חלבי. אנו וגם הרופאים לא ממליצים לעבור לפורמולה צמחית כי קודם כל אין הוכחות שזה עוזר וגם ההמלצות לתת פורמולה צמחית הן רק מגיל חצי שנה ולא כעת מכוון עדיין התמ"ל צמחי לא מתאים לגיל הצעיר מבחינת המרכיבים אם את חושבת שזה יעזור חכי עד גיל חצי שנה ותוכלי לעביר אותו

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים