אלרגיה לחלבון סויה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

תסתכלו סביב סביב: כל מה שחשוב לדעת על אלרגיות באביב

האביב בפתח ולצד תחושת ההתחדשות הגדולה שבאוויר – עולה הסיכון לתסמיני נזלת עונתית. אספנו עבורכם את הסיבות והפתרונות המעשיים: כל מה שחשוב לדעת על אלרגיות באביב האביב כבר בפתח, ולצד תחושת ההתחדשות הגדולה שבאוויר, צצים להם לא מעט אלרגנים שהופכים לנו את הימים לפחות נעימים ולהרבה יותר מנוזלים. על פי ההערכות בישראל ובעולם, כ 20 אחוז מהאנשים יסבלו מאלרגיה עונתית בעונות המעבר ובייחוד באביב. ד"ר יוסי רוסמן ופרופ' רונית קונפינו - כהן, היחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית במרכז הרפואי מאיר, מפרטים אודות התופעה המטרידה וגם כמובן – על הטיפולים היעילים ביותר. מהי בעצם אלרגיה? ובכן, למעשה מדובר בתגובה לא תקינה של מערכת החיסון, נגד גורם חיצוני (אלרגן), שבמצב תקין, אינו אמור לעורר תגובה. תהליך האלרגיה מקורו בשחרור חומרים כימיים פעילים המצויים בתוך קבוצת תאים מיוחדת (תאי פיטום) הנמצאים בעור ומתחת לריריות הגוף. מגע בין תאים אלה לאותם אלרגנים, יגרום לתאים...
ללמוד עוד על אלרגיה לחלבון סויה
הכל על אלרגיה-תמונה

אלרגיה היא תגובה חיסונית לא צפויה של הגוף, כתוצאה מחשיפה...

מאת: פרופ' יצחק כץ
29/10/2013
האם חלב מועיל או מזיק?-תמונה

מדוע אנשים מאמינים כי חלב יוצר ליחה, והאם רוב האלרגים לחלב...

מאת: פרופ' יצחק...
05/11/2009
תסתכלו סביב סביב: כל מה שחשוב לדעת על אלרגיות באביב-תמונה

האביב בפתח ולצד תחושת ההתחדשות הגדולה שבאוויר – עולה הסיכון...

מאת: מיכל הלפרין...
06/04/2021
עונת מעבר - כיצד תבדילו בין צינון לאלרגיה?-תמונה

בימים האחרונים מתחילים יותר ויותר תלמידים לחזור למסגרות...

מאת: מערכת זאפ...
15/03/2021
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאלרגיה לחלבון סויה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אלרגיה לחלבון סויה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום בני בן שלושה חודשים בגיל חודשיים החל להגיב למטרה הרגיל בשלושים והקאות רופאת המשפחה קבעה כי מדובר באלרגיה לחלב הפנתה לגסטרו ורשמה נוטרמיגן. הילד סירב לאכול את התמל המפורק ניסיתי גם נוטרילון פפטי ג'וניור ולא הצליח נתתי נוטרילון סויה והילד נעשה שלוו אוכל יפה ומעלה במשקל נהדר. לאחר השיחה עם ה גסטרואונטרולוג החלטתי לנסות לתת את הפפטי ג'וניור עם סוכר ענבים הילד אכל יפה אך שעתיים אחר כך הקיא ומאז מסרב לאכול ונראה כי ממש סובל מבחילה יכול להיות שהוא אלרגי לתמל המפורק או שזו תגובה לסוכר ענבים אני ממש מבולבלת .

סיון שלום! ככלל אין אלרגיה לסוכר ענבים. הייתי מסירה את האפשרות הזו. אפשר להעלות סימן שאלה לגבי אופן השימוש - אולי יותר מידי סוכר? לגבי אלרגיה לפפטידים (החלבון המפורק שבפפטי ג'וניור) - זה ייתכן אך אינו נפוץ. במצב כזה סביר שתהיה גם אלרגיה לסויה. האם התגובה (ההקאה) הייתה דומה להקאות שחווה בתגובה לחלבון חלב? צריך לחזור לגסטרו לייעוץ. בברכה, נועה

שלום בני בן שלושה חודשים בגיל חודשיים החל להגיב למטרה הרגיל בשלושים והקאות רופאת המשפחה קבעה כי מדובר באלרגיה לחלב הפנתה לגסטרו ורשמה נוטרמיגן. הילד סירב לאכול את התמל המפורק ניסיתי גם נוטרילון פפטי ג'וניור ולא הצליח נתתי נוטרילון סויה והילד נעשה שלוו אוכל יפה ומעלה במשקל נהדר. לאחר השיחה עם ה גסטרואונטרולוג החלטתי לנסות לתת את הפפטי ג'וניור עם סוכר ענבים הילד אכל יפה אך שעתיים אחר כך הקיא ומאז מסרב לאכול ונראה כי ממש סובל מבחילה יכול להיות שהוא אלרגי לתמל המפורק או שזו תגובה לסוכר ענבים אני ממש מבולבלת .

סיון שלום! ככלל אין אלרגיה לסוכר ענבים. הייתי מסירה את האפשרות הזו. אפשר להעלות סימן שאלה לגבי אופן השימוש - אולי יותר מידי סוכר? לגבי אלרגיה לפפטידים (החלבון המפורק שבפפטי ג'וניור) - זה ייתכן אך אינו נפוץ. במצב כזה סביר שתהיה גם אלרגיה לסויה. האם התגובה (ההקאה) הייתה דומה להקאות שחווה בתגובה לחלבון חלב? צריך לחזור לגסטרו לייעוץ. בברכה, נועה

09/09/2014 | 18:26 | מאת: עדי
מתוך פורום מעי רגיש

בס"ד שלום! לפני כעשר שנים נמצא שיש לי צליאק,לפני כשנתיים יצא בבדיקה שאני רגישה ללקטוז ובזמן האחרון ממש לא טוב לי לאכול פירות שונים (כתפוח עץ,תמרים,ענבים,מלון ועוד) אך גם מאכלים רבים אחרים עושים לי הרגשה לא נעימה,אוכל גורם לי לתחושה לא נוחה.כשאיני אוכלת התחושה נעימה יותר.חלב סויה ומעדני סויה הם לא טובים לי ואולי גם דברים אחרים שיש בהם סויה.איני שותה קפה (אך גם קקאו,מוקה או וניל אינם טובים לי).כיצד ניתן לבדוק רגישות לסויה או לדברים אחרים כדי שאדע מה לאכול ולא לסבול מתחושת בחילה ועוד?תודה.עדי

יש לבדוק אי סבילות לפרוקטוז

אני אוכלת באופן קבוע , כל יום: לחם רגיל, סלט חומוס קנוי, ביצה אחת ליומיים, טונה, בורגול או כוסמת, אפונה או עדשים, רסק עגבניות, ירקות מגוונים, דבש מידי פעם, חלב, שומשום, משמשים מיובשים, שקדים. האם חסר לי משהו בתפריט מהבחינה של ויטמינים ומינרלים? לא אוכלת בשר ולא סויה כי יש רגישות לסויה בכמות גדולה.

שלום לימור, כן, חסר לך ויטמין B12 בעיקר וברזל ואבץ. תוסיפי יותר דגים לתפריט. בברכה,דנה

04/08/2014 | 22:35 | מאת: לימור
מתוך פורום תזונה קלינית

אם אני אוסיף לתפריט 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא כל יום, זו תהיה כמות מספיקה בשביל ברזל ואבץ? אני אוכלת קבוע כל יום חצי קופסת שימורים של טונה, זה לא מספיק? האם במשמשים מיובשים יש ברזל או אבץ? שוב תודה.

זה משמעותי?