ויטמין C

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/08/2013 | 09:29 | מאת: מאיה

שלום, רציתי לדעת מה המינון הנכון למתן ויטמין C לתינוקת בן שנה וחצי לצורך חיזוק מערכת חיסונית? האם יש אזהרות שימוש או תופאות לוואי? האם כדאי לתת תוסף כל הזמן או רק בזמן מחלה? תודה, מאיה.

בעיקרון מקבלת ויטמיןC מפירות וירקות ,מתמ"ל אם שותה וממזונות שהוא אוכל ולכן אין צורך להוסיף הקצובה בגיל הזה היא 15 מ"ג ליום נכון שאם נותנים במינונים גדולים מאוד עלול לעודד יצור אבנים בכליות ולכן אין צורך להוסיף אם הילד אוכל מגוון בזמן מחלה עדיף לתת חצי כוס מיץ טבעי כמו תפוזים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים