כמה זמן צריך לתת לילדים לשבת לאכול

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/07/2013 | 13:42 | מאת: שרונית

שלום רב, אני מקווה שזה המקום הנכון לשאול. הבת שלי בת 4.5 שנים, כל ארוחה לוקחת לה שעה. לא משנה אם זה בוקר, צהריים או ערב. בצהרון היו מעירים לה קצת על זה והאמת שיש ימים (בעיקר בארוחות ערב בבית) שזה אכן לוקח שעה ואפילו יותר.... האם צריך להעיר או לא? האם לתת לה לשבת את כל הזמן הזה? כמו כן היא מעדיפה לפעמים לוותר על ארוחות ובמקום זה לאכול שוקולד ו/או משהו אחר לדוגמא - מעדן במקום ארוחת ערב. האם צריך להגביל? להעיר? היא בת שניה כלומר יש לי בן בכור בן 6.5 ואיתו אין לי בעיות שכאלה. הוא אוכל את מה שנותנים ולא מבקש תוספות או קינוח או שוקולד וכו'.

זו המקום לשאול כאשר ילד רעב הוא אוכל וקם מהשולחן ולכן דבר ראשון על תיתני שוקולד או ממתק לפני ארוחה כי עלולה להגיע שבעה ותשחק עם האוכל שנית ארוחה לא יותר מחצי שעה ,היא יושבת סטם ומתמזמת עם הזמן ולכן ,את צריכה להיות עקבית עם ההחלטות כי תנסה כל פעם למשוך אותך ליותר זמן ,בעיקרון הזמן ירד ל15-20 דקות בהצלחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים