אלרגיה לחלב, ביצים וסויה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/06/2013 | 15:53 | מאת: מור

שלום, בתי בת ה- 7 חודשים אלרגית למוצרי חלב, ביצים וסויה. האלרגיות התגלו לפני מס' חודשים כאשר ניזונה מהנקה בלבד. ברגע שאני הפסקתי לאכול מזונות המכילים מוצרים אלו נעלמו הסימפטומים. כיום היא אוכלת כשתי ארוחות ביום של מוצקים בנוסף להנקה. יש לי מספר שאלות: 1) האם ניתן לתת לה דייסה על בסיס חלב אורז או שקדים? 2) המשקל שלה נמוך (שוקלת כעת 5.8 ק"ג, יש לציין כי נולדה במשקל 2.65). כמה ארוחות ביום (הנקות ומזון מוצק) מומלצות על מנת שתעלה במשקל בצורה תקינה? 3) כיצד ניתן להעשיר את תזונתה על מנת להגביר את העלייה במשקל ואת צריכת הסידן? תודה מראש, מור

19/06/2013 | 00:41 | מאת: מור

שכחתי לציין כי קיבלה בעבר נוטרמיגן ונאוקייט ולא הגיבה טוב לפורמולות.

את לא יכולה לתת חלב אורז או חלב שקדים כי הם נטולים ערך תזונתי ולכן אם את רוצה לתת דייסה רק על בסיס חלב שאוב או פורמולה היפואלרגנית הנקראת NUTRAMIGEN את תמשיכי לתת 2 ארוחות מוצקות כדי להגביר את הצריכה אנרגטית את יכולה להוסיף אבוקדו (כבר כמעט לא העונה ) ולהוסיף עוד ארוחה בשרית אם את לא מסתדרת והילד לא עולה במשקל פני לדיאטנית ילדים בק"ח

אין כזה דבר לא היגיבה טוב לנאוקט או נוטרמיגן אם את רוצה שתוכל תוסיפי כפית סוכר ענבים בנוטרמיגן או נאוקט (תינוק שיונק בדרך כלל לא מוכן לקחת את הפורמולות האלה ולכן צריך סבלנות ) ,2 הפורמולות הן היפואלרגניות כך שלא צריך להיות בעייה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים