בת 8 חודשים לא רוצה מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/06/2013 | 21:56 | מאת: דורה

שלום! בתי בת 8 חודשים, עיקר התזונה הוא הנקה ובשעות הגן חלב שאוב מבקבוק. מבחינת מוצקים לא אוכלת כל כך, בפועל אף פעם לא אכלה יותר מ 4-5 כפיות של מזון מוצק כלשהו ברצף. פשוט מסיטה את הראש/ סוגרת את הפה. אני והגננת מציעות לה- רסק פרי, ירקות מבושלים טחון/ לא טחון, לחם, בייביביס, דייסת קורנפלור, קורנפלקס (מרוכך במים, עוף, קציצת בקר, אבוקדו וירקות טריים (מלפפון, גמבה וכו'). מאוד חשוב לי שהיא תגדיל את כמות המוצקים כדי להפחית קצת את ההנקות (אני לאו דווקא רוצה להפסיק להניק, בעיקר חשוב לי שתפתח לה תזונה טובה ומאוזנת והרגלים נכונים). יש לציין: 1. ילדה אלרגנית (דם בצואה). 2. עולה יפה מאוד מאוד במשקל. 3. שותה מים רק בכפית ואנחנו ממשיכים להציע בקבוק. האם זה מצב חריג? איך להתמודד על מנת להגדיל את צריכת המוצקים? תוך כמה זמן צפויה התקדמות? תודה רבה מראש

על מנת שתוכלי להגדיל מוצקים את חייבת לעשות סדר ולהקטין הנקות ף לדוגמא בבוקר הנקה לחכות 3 שעות ולתת ארוחת פירות (תנסי חתיחות קטנות של בננה ) לחכות 3 שעות ולתת ארוחה בשרית פירה עם בשר טחון לדוגמא חכי 4 שעות הנקה לאחר 3 שעות טחינה עם סילאן או אבוקדו עם פירה לאחר 3 שעות הנקה ושוב בליילה הנקה על תיתני חלב שאוב לגן ,אמורנה לאכול אוכל מהוך /טחון

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים