זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/06/2013 | 14:37 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני אמא לילד בן שנתיים ותינוקת כבת 6 שבועות. מהיום הראשון הבחנו שהטמפרמנט של התינוקת שונה לגמרי מהגדול שלנו שהיה מה שמכונה תינוק מלאך מיומו הראשון. היא בכתה לא מעט, רצתה הרבה על הידיים והלילות היו קשים. היא קמה אומנם רק פעמיים בלילה, בסביבות 0100 ו 0500 אבל הבעיה שהיה קשה להחזיר אותה לישון, שנראה שהייתה כבר מעולפת' בשנייה שהיינו מניחים אותה בעריסה היא הייתה מתחילה לבכות תוך 5 שניות. אנו משתמשים הרבה בנדנדה החשמלית של פישר פרייס שהרגיע אותה אך במהרה היא התחילה להעביר את הלילות גם בנדנדה כי נכנענו לעייפות ורק על זה הצליחה לישון כמה שעות ברציפות. היא לא אוהבת טרמפולינה, עגלה או עריסה בזמן עירות. מהר מאוד היא מאבדת אתהסבלנות ומתחילה לבכות. ובכלל שהיא ישנה היא רגועה על הנדנדה בעיקר. עד לפני שבועיים הנקתי אותה אבל עברתי לפורמולה מכיוון שלא הצלחתי לייצר שגרה עם ההנקה, היא בוכה המון והייתי חייבת להוריד את נושא הרעב מהרשימה בשביל להבין מה מפריע לה. בנוסף יש לי עוד ילד שאני צריכה זמן גם בשבילו. כאשר הנקתי היא סבלה מעצירות וכל היום התאמצה להתפנות. בממוצע פעם ביום היא הייתה עושה קקי. אחרי שעברתי למטרנה אקסטרה קייר היא יחסית היתה רגועה יותר בהתחלה. היא אוכלת בין 100-120 כל 3.5-4 שעות. היא פולטת ברמה סבירה אחרי כל ארוחה. בשלושה ימים האחרונים היא בוכה במשך כל היום ומתכווצת מכאבי בטן, גם הרגעה על הידיים לא עוזרת ברוב המקרים. נראה שמשהו מפריע לה. אני לא יודעת אם זה קוליק ברמה חמורה או ריפלוקס. אני אשמח לקבל חוות דעת. למה היא לא רגועה? האם ישנה בעיה? אני מודאגת. תודה חזור

יתכן שסובלת מקוליק כפי שכתבת ולכן זה מצב טבעי שאמור לעבור לאחר גיל 3 חודשים אבל אם המצב בלתי נסבל את צריכה ללכת לרופא ילדים ויתכן שיחליף לך את התמ"ל לנוטרמיגן

09/06/2013 | 13:30 | מאת: רוני

הייתי אצל הרופא הוא המליץ על נוטרמיגן אבל טען שאי אפשר בוודאות לקבוע אם היא אלרגית לחלב. אין לה תסמינים של שלשולים, הקאות או פריחה, אני כן יודעת שהיא לא שקטה ומתכווצת רוב היום ובוכה הרבה ואני רואה שזה קשור למערכת העיכול. המקרה כזה לא שווה לנסות מוצר קומפורט? לפני שאני עוברת לפורמולה רפואית כי שמעתי שיש עם זה אחכ בעיות, תינוקות מתרגלים לטעם הזה וקשה להם לחזור לפורמולה רגילה. תחושת הבטן שלי שפשוט מערכת העיכול שלה לא מפותחת והיא רגישה כנראה יותר מהרגיל. שאלה נוספת לגבי הקומפורט, האם העובדה שהמוצר דל בלקטוז משפיע על התפתחות המוח? הבנתי שלקטוז חיוני להתפתחות המוח. אשמח לחוות דעה. תודה

במידה ותוכל נוטרמיגן ,אין שום בעייה לאחר מכן להחזיר אותה לפורמולה רגילה פשוט אם לא מוכנה מרגילים אותה בהדרגה בקשר ללקטוז אין שום פגיעה למוח ,הלקטוז עוזר לספיגה של הסידן ולכן הוא חשוב ,בגיל הזה אין בעייה עם לקטוז ולכן אני לא חושבת שיש לה רגישות ללקטוז

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים