תזונת ילד בן שנה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

03/06/2013 | 14:36 | מאת: יעל

שלום! בביקור אצל רופאת הילדים שלנו, הרופאה טענה כי מזה 3-4 חודשים בני בן השנה לא עלה מספיק במשקל. יש לציין כי הוא נראה בריא ויש לו תאבון טוב ובריא. בבדיקה השבוע הוא שקל 9.8 (לפני ארוחת בוקר) וגובהו 78 ס"מ. לפני כחודש וחצי הוא שקל 10.2, גובה 76 ס"מ. הוא יונק בבוקר ואחה"צ- ערב. לא ניסינו אף פעם תמ"ל. היא רוצה שאתחיל לתת לו בקבוק בבוקר ובערב, 300 מל. נשמע לכם הגיוני?? נצרך?? להלן התפריט היומי שלו: בוקר- פרות+יוגורט. ארוחת 10-עוד פרי צהריים- מרק עוף עם ירקות מגוונים. ארוחת 4- לחם עם ממרח טחינה\גבנ"צ\טונה תוספת ירקות. ארוחת ערב- ביצה/ירקות/גבינה/קוואקר/אבוקדו/טונה/לחם. בסופי שבוע הוא אוכל גם דג באחת הארוחות. האם יש צורך להוסיף תמל? הרופאה טוענת שכנראה אין לי מספיק חלב בשבילו.. אשמח לתגובה! תודה! יעל

את יכולה לחכות עוד 3 חודשים ולהמשיך להניק ולשקול אותו אבל את צריכה לשים לב שכל יום מקבל הנקה בוקר וערב לפחות 1 יוגורט 1 פרי בצוהריים 40 גרם עוף או הודו או דג או בקר עם תוספת וירקות ביצה כל יום להכניז מזון מקבוצת השומנים טחינה או אבוקדו לתת ארוחת 16 כמו לחם עם טחינה או טונה או גבינה בערב בנוסף לביצה ,לחם עם 3 כפות גבינה וירק

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים