שלשולים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

14/04/2013 | 20:22 | מאת: תמר

יש לי תינוקת בת 9 חודשים. מזה כשבוע משלשלת. היינו היום אצל הרופאה ולדעתה זה וירוס ואמור לחלוף עוד מעט. לקחנו גם תרבית צואה, בגלל שהשלשול מתמשך כבר מס' ימים. בעלי חושב שזה בגלל השיניים אבל אני לחוצה וחוששת שאולי זה משהו אחר כמו חיידק או טפיל במעי. השלשולים לרוב בצבע צהוב בהיר זרחני, לעיתים נוזליים, לעיתים יותר מוצקים מידי פעם נראית מגמת שיפור בצבע או במרקם אבל לאחר מכן שוב מגיע שלשול נוזלי מאוד, לעיתים יש לו גם גוון חלקי קצת ירקרק. התינוקת חייכנית, עם תאבון, משחקת, אך לא במיטבה, יותר נודניקית ולפעמים גם סובלת מכאבי בטן. האם זה שיניים? או אולי משהו אחר? מה יכולים להיות הגורמים לשלשול שנמשך כ"כ הרבה זמן?

אני מציעה לך לקבל את התשובה של הרופאה שלך על מנת שלא תהיה מבולבלת ואם לא מעלה חום כנראה זה לא ממקור חיידקי

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים