אלרגיה לחלב-חסר בסידן?

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

06/04/2013 | 21:37 | מאת: נועה

שלום, ביתי בת שנה ו-9 סובלת מגיל חצי שנה מאלרגיה לחלב (לחלבון בחלב). לא ניזונה כלל ממוצרי חלב וסויה. אוכלת הרבה אבוקדו,ממרח טחינה ושקדים,חלב אורז,שקדים ושיבולת שועל.היות ויש לנו הפנייה לבדיקת דם עבורה רצינו לדעת האם יש מקום לבקש מהרופא המטפל להוסיף בבדיקת הדם גם ויטמין D או סידן כדי לאמוד את החסרים אם יש. כמו כן האם יש המלצה לבדיקת דם נוספת עבור אלו שאינם ניזונים כלל מחלב? תודה מראש

את יכולה לבקש מהרופא בדיקת ויטמין D (למרות שעד גיל שנה נתנת לה בטח 2 טיפות ויטמין D כל יום ) וסידן אבל זה לא משקף מה המצב של הסידן בכל הגוף בלבד בדם לפי מה שאת מספרת כמעט ולא נתנת לה סידן ולכן אני מציעה לך לבקש מהרופא שיתן לך 250 מ"ג סידן בכדור (תרסקי אותו ) או שתתחילי לחסוף אותה לחלב סוייה או שתבדקי שוב אם רגישה לחלב כל המזונות שאת נותנת מכילים מעט מאוד סידן כך שאת לא יכולה להגיע לקצובה יומית של סידן לגיל הזה

08/04/2013 | 14:09 | מאת: נועה

תודה על תשובתך המהירה. בבדיקה חוזרת נראה כי האלרגיה לחלב רק מחמירה. איך ניתן לדעת אם קיים מחסור בסידן אם בדיקת הדם לא מייצגת?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים