שאלות לגבי בן שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

28/03/2013 | 14:04 | מאת: נטע

הבן שלי בן שנה ושלושה חודשים. עדיין יונק בזמנים קבועים (בוקר, צהריים וערב, ובלילה בין 1-3 פעמים תלוי כמה מתעורר). מעבר ליניקה - אוכל: בסביבות 7:30 פרוסה מרוחה בטחינה+פרוסות עגבניה+רצועות מלפפון בסביבות 10:30 (תלוי מתי התעורר משנת הבוקר) יוגורט ופרי בסביבות 12:00-12:30 ארוחת צהריים (זהיכול להיות אורז עם עדשים כתומות וקציצה, או עוף, מרק, שניצל וכו) כשקם משנ"צ פרי כלשהו וארוחת ערב ב 18:00 - פרוסת לחם+ חתיכה פשטידת תרד או ברוקולי או כרובית, סלט מעגבנייה ומלפפון, וגבינה\קוטג. אז מה הבעיה...? יש לי כמה שאלות איך אני יודעת כמותית כמה להגיד לו וכמה מספיק? לפעמים הוא טורף את הארוחה ולי זה ניראה המון אז אני לא מוסיפה - האם אני צריכה להוסיף? האם פרוסת לחם אחת בארוחה שבה הוא אוכל לחם זה מספיק? אם מסיים אותו להציע עוד חצי פרוסה למשל? הרבה פעמים הוא לא אוכל את ארוחת הביניים טוב או בכלל לא. את הפרי בבוקר הוא לא תמיד אוכל,ולפעמים הוא אוכל חצי יוגורט וזהו, ואז טורף את ארוחת הצהריים כי מורעב כבר. מה לעשות בנוגע לזה? מן הסתם כשהוא לא אוכל אין לי יותר מידי מה לעשות... הוא לא רזה. הוא דיי בדיוק כרגע מבחינת המשקל, אבל האכילה הבררנית לפעמים בשילוב השתוללות אין סופית כל היום - אני דואגת שהוא לא מקבל מספיק. אשמח לתשובות :-)

את נותנת לו אוכל איכותי ,לפעמים פעוט אוכל ארוחת ביניים ולפעמים לא רוצה ולכן ארוחה הבאה הוא יהיה יותר רעב והכמות תהיהי יותר גדולה ,אצ צריכה ללכת לפי הרצון שלו ,למה לעצור אותו הוא בסדר גמור

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים