בת 3 חודשים נרתעת מאכילה

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

17/03/2013 | 22:54 | מאת: שירלי

ביתי בת שלושה חודשים. נולדה במשקל 4 קג. שישה שבועות שקלה 5.1 בשקילת 12 שבועות שקלה 5.4 בלבד. התאמצתי מקוד להאכילה ובשקילה נוספת לאחר שבוע (13 שבועות) הילתה 290 גר והגיעה ל5.7 אולם מאז עבר שבוע במהלכו היא נרתעת מלינוק.מתחילה ומייד מקשיטה גבה ובוכה(בעבר הייתה מתרצה עם שידול) ניסיתי לתת חלב שאוב בבקבוק ושתתה כ-30 מל. היא יונקת הייטב לפני שנת הצהריים, שנת הלילה, האכלת החלום ועוד נוספת ב-4 בבוקר (כ-10 דק). היא ערנית ודי חייכנית. יש לי זרימת חלב חזקה אך ניסיתי תנוחות שונות ושכיבה, כנו כן ניסיתי בחדר חשוףך וכו' על רקע העלייה האיטית במשקל (וירידה מאחוזון 90 ל-40) אני מודאגת. מה תוכלו לייעץ?

תינוק שמשקל לידתו הוא 4 ק"ג לא אומר שהוא צריך לשמור על אותו אחוזון ,יתכן שהיא תרד מה% שלה כי הניתונים הם לא הניתונים גנטיים שלה ולכן סבלנות את צריכה לראות שאוכלת כל 3 שעות בערך הנקה לא יותר מ10 דקות ובלי לחץ ,לא צריך לנסות לתת יותר ממה שהיא יונקת

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים