פעוטה בת 2.2 משקל נמוך

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

05/02/2013 | 19:07 | מאת: חגית

שלום, בתי בת שנתיים וחודשיים ושוקלת 8.1. היא נולדה בשבוע מאוחר במשקל 2.5, ינקה במשך 5 חודשים ולאחר מכן הפכה לסרבנית דייסות, היתה אוכלת מעט מאוד, (עד 100 cc). גם כשעברה למוצקים זה לא היה להיט, הכמויות מאוד קטנות והיא אוכלת מעט מאוד מאכלים למרות שאנחנו משתדלים לחשוף אותה למגוון. הילדה נמצאת במשפחתון גם שם היא אוכלת מעט מאוד. המטפלת אובדת עצות. חשוב לומר שעשינו לה בדיקות מקיפות וכולן יצאו תקינות ב"ה. קיבלנו פוליקוז (העשרה קלורית). רציתי לשאול מכיוון שהיא לא אוכלת תמ"ל האם ניתן לערבב אותו בבקבוק המים שלה? מה המינון המומלץ? בנוסף, האם ניתן לתת לה תוספת ויטמינים כלשהי? היא מקבלת מדי יום 7 טיפות ברזל וגם ויטמין די. אשמח לכל תשובה שתסייע לנו. אנחנו ממש מיואשים. אם יש תפריטים לסרבני אכילה אשמח אם תפנו אותי... תודה חגית

לפי התאור שאת מספרת זה לא נקרא סרבנית אכילה אלא PICKY EATER כלומר אוכלת אבל בכמויות קטנות לאחר שעשית בירור ואין לה כלום את צריכה להסתכל בעזרת הרופא איפה היא נמצאת בעקומות גדילה גובה ומשקל והאם שוברת את העקומה כלפי מטה ואם לא וממשיכה על אותו אחוזון את צריכה להוריד צפיות והיא תוכל נמה שצריך לגודל שלה ואם המקרה הוא ששברה עקומת משקל או וגובה צריך התערבות תזונתית אבל לא נכון לתת פוליקוז את צריכה ללכת לדיאטנית ילדים בק"ח ולבנות איתה תפריט שיאפשר לה ילדה לעלות במשקל (אין כזה דבר תפריטים לסרבני אכילה ),את צריכה לשבת עם דיאטנית

06/02/2013 | 09:27 | מאת: חגית

אשמח לדעת מדוע לא נכון לתת פוליקוז?

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים