בן 4 חודשים שלא אוכל מספיק

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/01/2013 | 17:15 | מאת: אמא

שלום התינוק שלי בן 4 חודשים בשבוע הבא. ניזון מסימילאק אדבנס + ואין לו גזים. כבר חודש שהוא לא אוכל טוב ובצורה לא מסודרת. בדרך כלל הוא לא מבקש לאכול ואם אני לא מנסה להאכיל אותו הוא יכול להישאר רעב ! אני מנסה לתת לו אוכל כל 4 שעות לפעמים הוא ממש מסרב ולפעמים אוכל מעט (80-100 מ"ל), אבל יש גם פעמים שמסיים 180 מ"ל (בעיקר בלילה או כשהוא ממש עייף או אחרי שעובר מלא זמן מהארוחה הקודמת למשל 5-5.5 שעות שזה פרק הזמן הכי ארוך שנתתי לו וגם אז לפעמים לא ביקש) החלפתי לו פטמות לשלב 2 אבל זה לא ממש עזר. לפני שהמצב נהיה ככה - הוא אכל ממש טוב כל 3 שעות סיים 150 בערך, עלה יפה במשקל והיה באחוזון 90% (גם בגובה וגם במשקל, היום שוקל בערך 8 ק"ג או קצת יותר. יש לציין כי נראה שהוא מתחיל לסבול גם מהחניכיים, הוא כל הזמן עם היד בפה, ודוחף כל דבר אחר שנמצא בסביבתו גם לפה (שמיכה, חיתול, צעצועים, השרוול של החולצה.. פשוט הכל) ומרייר המוווון. לא יודעת אם שני הדברים קשורים אחד לשני ואני ממש אובדת עצות. אני חייבת גם לציין שהוא לא מראה סימני עצבנות או שהוא לא מרגיש טוב.. להיפך כשהוא ער הוא ממש פעיל, חייכן וחמווווווד. אני ממש אובדת עצות.. תודה

,תמשיכי להאכיל אותו כל 4 שעות בלי לדחוף אוכל ,תעשי מעקב בטיפת חלב באופן מסודר פעם כל חודש למשקל וגובה אם בסופו של דבר את לא מסתדרת לכי ליעוץ אצל דיאטנית ילדים בק"ח

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים