הילד לא אוכל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

08/01/2013 | 08:05 | מאת: איריס

בני בן ה-7.5 חודשים כבר חודש בקושי אוכל. התחלנו טעימות בגיל 5 ח' והוא ממש לא התלהב ולא לחצתי, אבל בגיל 6 חודשים הוא פתאום התחיל לאכול ממש יפה והחליף כמעט מייד 2 ארוחות ביום. אחרי שבועיים בערך היה לו וירוס של חום והקאות והפסקתי לכמה ימים עם המוצקים. שחזרתי לתת לו הוא שוב הקיא, שוב הפסקתי, שוב התחלתי, שוב הקיא. מאז הוא גם בקושי אוכל מבקבוק- מקסימום 120 מ"ל (אני משלבת תמ"ל והנקה). הוא ירד קילו בתקופה הזאת (יש לציין שהוא היה באחוזון 90% במשקל אז יש לו ממה לרדת, אבל עדין). אני מנסה לחזור לתת לו מוצקים מדי פעם אבל הוא ממש לא משתגע על זה. עשינו בדיקת צואה- לא מצאו שום דבר יוצא דופן. אודה לעזרה.

לפעמים תינוקות לאחר מחלה לא רוצים לאכול או ואוכלים פחות ולכן לא צריך לדאוג ולא להיכנס ללחץ קודם כל תעשי סדר עם הנקה ותמ"ל ,ועל תנסי להאכיל אותו כל שעה ,תני לו לאכול כל 4 שעות בשבועיים האלה בלי ארוחות מוצקות ברגע שהיהיה סדר תחזרי לארוחה 1 מוצקה כגון ארוחה בשרית ותני לו כמה שהוא רוצה בלי ללחוץ או להאכיל בכוח תנסי ובהצלחה

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים