בת 7 וחצי חודשים מסרבת לאכול מוצקים

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

18/10/2012 | 16:27 | מאת: קרן

בתי בת 7 וחצי חודשים. בגיל 4 חודשים התחלנו טעימות, ירקות, פירות ואח"כ שילובים. הסכימה לאכול כפית או 2 ביום. לא ביקשה עוד ולא נראתה התלהבות גדולה. בגיל 6 חודשים כאשר ניסינו להחליף ארוחת חלב במוצקים וניסינו לשכנע אותה לאכול, היא נכנסה לאנטי ומאז מסרבת לאכול. אפילו לא פותחת את הפה, ניסינו כל מני טעמים כך שזה לא עניין של טעם. כולל דייסות. ניסינו לחכות 4 שעות מארוחה אחרונה, עוד יותר גרוע היא עצבנית ובוכה מייד כשמנסים. וחלב אם/תמל היא אוכלת בשמחה. זה מייאש וגם מלחיץ כי בטח חסרים לה בעקבות כך ויטמינים, מינרלים, ומרכיבים תזונתיים אחרים. ניסינו גם הפסקה של שבוע ולא עזר. מה עושים? עד כמה זה נורא מבחינה תזונתית?

קודם כל לא נורא כי היא רק בת 7 חודשים ובנוסף בתמ"ל יש הכל כך שאין לך מה לדאוג לא צריך בכוח ,תעשי הפסקה של חודשיים ושוב תתחילי עם פירות או אוכל שתוכל לקחת לבד כמו חתיחות תפו"א מהוך או אורז מבושל דייסתי (שוב עוד חודשיים ) לא להילחץ

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים